Darku, dzięki za pliki. Wielka prośba: wrzuć te pliczki na serwer do Cra3y'iego, na raw.fotosite.pl.
Po to, że Canon nie jest w próżni. (Na szczęście) jest jeszcze Nikon i Alfiok. Większa rzesza 200/2 maniaków deklarowała, że uderzy do B&H gdy cena (podczas deklaracji $5999) spadnie do $4, 4-5k.
Wpływ na to, że cena 200/2IS spada i to ostro ma na pewno fakt, że na rynku mamy 14-24, 24-70G, ZA 24-70 i 200/2 VR. To wszystko można zakręcić na rewelacyjne D3, D700, D300. Niektórzy przejrzeli, policzyli... i kupili. To samo się dzieje w premium kompakt - kumpel zobaczył moje fotki z LX3 i za 2 dni ma swojego, kumpeli zrobiłem zdjęcie w nocy w samochodzie - zdziwiona, że coś widać i to bez lampy
A może piszę o tym szkle, bardzo zdenerwowany - w końcu wiedziałem o 2/IS od paru lat i kupka już dawno była gotowa do akcji (1D3, 2/IS) tylko firma nie chciała moich pieniążków (mam już jedno niemieckie radio w samochodzie...) i w sumie to zabrakło około 48h bym wrócił z duetem w plecaku...
Anyway: jest parę osób na forum, którzy są zainteresowani kupnem 2/IS i to zdecydowanie do nich, niejako FYI, pisałem o (kolejnej...) obniżce.
BTW: Nic nikomu na siłę nie wciskam, jeśli ci się nie podoba moja stopka czy posty o 2/VR napisz do Dyżurnego Rademenesa.