Na razie to chyba jeszcze nie wiadomo
Na razie to chyba jeszcze nie wiadomo
No dobra - a mozesz mi powiedziec kto potrzebuje takiego zakresu, z tym swiatlem za takie pieniadze?
-hala sportowa idealna ogniskowa.
-na stadion z x1,4 lub 2X
-teatr
-koncerty
ze tak tylko wspomne...
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
To szkło jeśli będzie tak ostre jak poprzednik to świetna sprawa. Z TC stanowi doskonały uniwersalny zakres ogniskowych przy bardzo kompaktowych rozmiarach i zachowaniu dużej jasności. Ja myślę że będzie miało spore wzięcie mimo ceny (pewnie ok. 20 kzł). A że u nas drogo - u nas wszystko jest drogo jak są takie zarobki.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Hmm 20k? Nie przesadzacie troche?![]()
to złudne nadzieje, bo dzisiaj 200/1.8 kosztuje w okolicach 13-14 tysięcy, a używki są po 11 koła. To legendarne szkło, mam sporo zdjęć nim robionych przez znajomego w teatrze - wymiata.
Jeśli następca ma najnowszego 4 stopniowego IS'a, jest zoptymalizowany pod cyfrę i równie doskonały optycznie jak poprzednik, to musowo będzie w okolicach 16-18 tysięcy.