Hmm, 3 jest bardzo przyjemne...
Jesli komus sie szklo juz znudzi to ja chetnie odkupie za pol ceny![]()
Hmm, 3 jest bardzo przyjemne...
Jesli komus sie szklo juz znudzi to ja chetnie odkupie za pol ceny![]()
.
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 29-04-2009 o 10:32
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
No nie wiem czy do takich fotek to 200mm f/2.8 nie wystarczy?
Do takich to tak i z tym nie ma dyskusji
ale 2,8 to nadal 200 2,8 bez IS podepnij 1,4 i zobaczysz ze światła brak masakryczne, w dzień nie widzę dużej różnicy miedzy nimi za to jak jest mało światła to pokazuje dopiero co potrafi.
Pytanie brzmi czy potrzebujesz go czy nie , ja się ciesze ze sprzedałem 300 2,8 bo mam teraz uniwersalne szkło 200 f2 / 280mm 2,8/ 400 f4 i zawsze IS naprawdę szkło se radzi.
To jest jak z 85mm L i bez L różnice znikome cena 3x więcej i czy chcesz czy nie chcesz dopłacić oto to jest pytanie.
Jedyne co zauważyłem na korzyść 300 2,8 to ze 1mk3 radzi se lepiej niż z tym ale to nie tylko moja opinia, porostu 1dmk3 to nie do końca jest udany model co chwile coś w nim na wymianę ahah.
Pozdrawiam Darek
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 30-04-2009 o 12:49
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
the silence is deafening
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 11-06-2009 o 14:08
tak normalne w wszystkich super tele - mogli dąć zwykły plastyk z tradycyjnym mocowaniem - byłoby o niebo wygodniej i taniej - no może tylko stawianie obiektywu na odłonie było by bardziej stresujące![]()
the silence is deafening
gietrzy + 2x a nie 1.4x![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk