Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem z KITem :/

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Problem z KITem :/

No więc zamknieto mi wątek...ale musze go inaczej poruszyć...Kita bym chetnie zostawił ale cos sie z nim dzieje. Tzn, zaobserwowałem, szczególnie przy zdjęciach pionowych ze jak ustawia ostrość to obraz sie nieco w wizjerze przsuwa :/ Popatrzyłem na sam obiektyw i stwierdziłem jednoznacznie ze z luzów to wynika na przedniej soczewce co ostrośc ustawia...ale czy da sie to zrobić ? Dlatego chcialem kupic cos innego. Jesli tak, to pytanie czy ktos sie z takim czyms juz spotkał...odrazu mowie nie spotkałem podobnego watku na CB. Pozdrawiam i przepraszam z góry !

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bazancior Zobacz posta
    ...ale czy da sie to zrobić ?
    Opchnąć na allegro jako uszkodzony i kupić inne szkło.
    Koszty jakichkolwiek napraw obiektywów AF zaczynają się od 100 - 120 zł (w zasadzie niezależnie od serwisu który się tego podejmuje) więc w przypadku KIT-a, który sprawny wart jest max 150 zł, nie ma to raczej sensu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Ja swojego kita sprzedałem jak zaczął generować error99, a że nie miałem za wiele kasy to kupiłem soie nowego kita :P Dopłaciłem jedynie około 40 złotych

Coś już napisał

Domyślnie

Tak jak radzą Koledzy. Tylko opchnąć kita albo trzymać jako pamiątkę

Kup sobie coś nowego, ale nie kita.
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mój ma to samo dokładnie ale nie będe go sprzedawać jak zacznie sie to czesciej powtarzac to mam wkoncu gwarancje na niego przeciez

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Tak jak koledzy wczesniej - Jesli chcesz to sprzedaj na Allegro chociaz zbyt wiele nie dostaniesz za uszkodzony obiektyw kitowy. Jesli nie masz kasy i planujesz kupic mimo wszystko KIT to ten uszkodzony zostaw sobie a moze kiedy bedzie trzeba pozyczyc od niego jaka część.

2marekm - nie bede rozpisywac ale jak bym ci powiedzial ile na Allegro sprzedano osobom ktore znam rzeczy rzekomo "jak spod igly" a jak wygladaly w rzeczywistosci to zmienilbys szybko zdanie odnosnie oszustwa. Jesli ktos pisze "jako uszkodzony" to zwykle do tego dolaczana jest kwestia "kupujesz na wlasne ryzyko, nie przyjmuje zwrotu". A jesli ktos nie umie czytac opisow tylko patrzy "bo tanio" to i czasem sie konczy ze dostaje nie to co chcial - na wlasne zyczenie.

Jak do mnie za dosc wysoka kwote dotarl telefon komorkowy "spod igly, uzywany przez kobiete" to wygladal jakby lezal przez miesiac w gniezdzie wyglodzonych myszy. Nawet Allegro nie czekalo na interwencje w tej sprawie. (sorki za OT)
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 17-10-2007 o 23:21
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uprawnienia umieszczania postów