Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 83

Wątek: Nie bójmy się EF-S

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

no i sam widzisz wlasnie o to chodzi, czy dla samej satysfakcji warto tyle pieniedzy wydawac jesli sie one nie zwroca
    Zastanawiam sie nad tym troszke: )
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu

Domyślnie

jeśli kogoś stać aby realizował swoje hobby czy nawet zwykłą zachciankę to warto, życie mamy tylko jedno.
    Ludzie o grubym portfelu kupują sobie droższe i mniej sensowne zabawki za większe pieniądze niż sprzęt foto, jeśli ich to cieszy to w imię czego mają sie ograniczać, kupując przynajmniej napędzają gospodarkę, dla mnie to rozsądniejsze podejście niż jedzenie sucharów w imię większej ilości zer na koncie a są i tacy, umrą bogaci ale czy szczęśliwi.

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    no i sam widzisz wlasnie o to chodzi, czy dla samej satysfakcji warto tyle pieniedzy wydawac jesli sie one nie zwroca
    Zastanawiam sie nad tym troszke: )
    Teraz to Ty mnie wpędziłes w cięzką zadumę.Kupowałem całe zycie książki i leżą na półkach przeczytane, nie zanosi sie na zwrot pieniedzy.Muzyka na rożnych nosnikach bezczelnie sie nie zwraca.Sprzet do nurkowania.Broń strzelecka sportowa [to dopiero kosztuje]Całe zycie żeglowania w tym budowa własnego zaglowego przyjaciela i non stop fotografia.Oszczedzę sobie wymieniania innych rozlicznych sposobów wydawania pieniędzy przeze mnie i tylko przeze mnie zarobionych, no może jeszcze osobista rodzinka moje koty i pies.Wszystko to robiłem dla siebie i nie zamienie tego na zadne wydane pieniadze.Mpjego 5d, kilku dobrych L itp.tez.Acha jestem amatorem w tym wszystkim co powyżej.Moja odpowiedż na Twoje pytanie" Czy warto...? " brzmi: tak, warto.Bardzo warto.Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 21-10-2007 o 20:36

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Teraz to Ty mnie wpędziłes w cięzką zadumę.Kupowałem całe zycie książki i leżą na półkach przeczytane, nie zanosi sie na zwrot pieniedzy.Muzyka na rożnych nosnikach bezczelnie sie nie zwraca.Sprzet do nurkowania.Broń strzelecka sportowa [to dopiero kosztuje]Całe zycie żeglowania w tym budowa własnego zaglowego przyjaciela i non stop fotografia.Oszczedzę sobie wymieniania innych rozlicznych sposobów wydawania pieniędzy przeze mnie i tylko przeze mnie zarobionych, no może jeszcze osobista rodzinka moje koty i pies.Wszystko to robiłem dla siebie i nie zamienie tego na zadne wydane pieniadze.Mpjego 5d, kilku dobrych L itp.tez.Acha jestem amatorem w tym wszystkim co powyżej.Moja odpowiedż na Twoje pytanie" Czy warto...? " brzmi: tak, warto.Bardzo warto.Pozdrawiam.
    Tak myślałem żeby coś podobnego napisać, ale mnie Marku wyręczyłeś..
    l dokładnie tak - warto wydawać pieniądze na to co sprawia Ci radość, mimo że teoretycznie coś się "nie zwraca" bo nie tylko o to chodzi w życiu.. idąc tym tropem to muszę zacząć zbierać rachunki za wydatki na dzieci i za kilkanaście lat zarządać "zwrotu" inwestycji

Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Tak myślałem żeby coś podobnego napisać, ale mnie Marku wyręczyłeś..
    l dokładnie tak - warto wydawać pieniądze na to co sprawia Ci radość, mimo że teoretycznie coś się "nie zwraca" bo nie tylko o to chodzi w życiu.. idąc tym tropem to muszę zacząć zbierać rachunki za wydatki na dzieci i za kilkanaście lat zarządać "zwrotu" inwestycji

Pozdrawiam
    Pozdrowienia.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

janmar, dzieki za pocieszenie : )
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Awatar moniqumi
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Witam wszystkich! Planuje zakup 1Ds Mk III, mam obecnie 20D. Wasze dyskusje obiektywowe sa dla mnie bardzo cenne, acz jezyk tak branzowy, ze nie wszystko rozumiem.
    Pytanie mam takie: uzywam EF-S. Czy przejscie z nim do 1Ds Mk III jest ok, czy powinnam zakupic cos innego?

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moniqumi Zobacz posta
    Witam wszystkich! Planuje zakup 1Ds Mk III, mam obecnie 20D. Wasze dyskusje obiektywowe sa dla mnie bardzo cenne, acz jezyk tak branzowy, ze nie wszystko rozumiem.
    Pytanie mam takie: uzywam EF-S. Czy przejscie z nim do 1Ds Mk III jest ok, czy powinnam zakupic cos innego?
    Obiektywy EF-S pasują tylko do następujących korpusów: 300D, 350D, 400D, 20D, 30D i 40D. Pozostałe korpusy Canona współpracują tylko z obiektywami o mocowaniu EF.
    Ostatnio edytowane przez Viracocha ; 23-10-2007 o 13:40

Awatar moniqumi
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Obiektywy EF-S pasują tylko do następujących korpusów: 300D, 350D, 400D, 20D, 30D i 40D. Pozostałe korpusy Canona współpracują tylko z obiektywami o mocowaniu EF.
    Uwielbiam mojego 10-22 EF-s na jaki mam go wiec zmienic.
    Potrzebny mio szeroki kat do wnetrz.
    Przy 1Ds Mark III jest tez mnoznik 1.6?
    Pozdrawiam,
    m.

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moniqumi Zobacz posta
    Uwielbiam mojego 10-22 EF-s na jaki mam go wiec zmienic.
    Potrzebny mio szeroki kat do wnetrz.
    Przy 1Ds Mark III jest tez mnoznik 1.6?
    Pozdrawiam,
    m.
    Na jakikolwiek EF:
    16-35 f2.8
    17-40 f4.0
    24 f1.4
    35 f1.4
    itd...

cokolwiek, byleby z czerwoną obwódką...

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni