Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Sesja fotograficzna-perkusja i perkusista

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Ciekawe wydawnictwo, w którym za nadzór merytoryczny (chyba że źle zrozumiałem, co napisałeś) nad dość specyficzną sesją zdjęciową odpowiada grafik. Kim w końcu jesteś? Jeśli facetem od backupu, to zostaw całość fotografowi. Jeśli zapoznanym fotografem, który wykonuje zajęcie grafika, to zrób to sam. Rzeczywiście, "dobrze byłoby się wykazać" samemu a nie przez podważanie innych i szukanie rad u innych. Możesz sam udowodnić, że nie warto doceniać zdjęć "tego pana".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Ciekawe wydawnictwo, w którym za nadzór merytoryczny (chyba że źle zrozumiałem, co napisałeś) nad dość specyficzną sesją zdjęciową odpowiada grafik. Kim w końcu jesteś? Jeśli facetem od backupu, to zostaw całość fotografowi. Jeśli zapoznanym fotografem, który wykonuje zajęcie grafika, to zrób to sam. Rzeczywiście, "dobrze byłoby się wykazać" samemu a nie przez podważanie innych i szukanie rad u innych. Możesz sam udowodnić, że nie warto doceniać zdjęć "tego pana".
    Nie chodzi o nadzor merytoryczny. Po prostu odpowiadam za grafike, ilustracje i sklad ksiazki i mam prawo "zasugerowac" kat pod jakim model ma byc fotografowany, kompozycje oraz np. kontrast itd. jezeli zdjecie ma byc potem szparowane bo np. obok maja pojawic sie dymki i opisy poszczegolnych elementow.

Co do mojej funkcji w firmie: jestem polskim grafikiem we francuskim wydawnictwie ...to znaczy, ze jakby sie okazalo, ze sa problemy z siecia, ze sterownikami itd. to okazuje sie, ze czesto zamiast dzwonic do serwisu lepiej poprosic "polskiego grafika". A do tego full serwis graficzny... stad kwestia asysty przy sesji fotograficznej jest blizej mojej prawdziwej funkcji w firmie niz "drobne prace informatyczne".

Co do przekonania szefow, ze pan fotograf jest gorszy: po pierwsze fotografia to mojej dodatkowe zajecie i nie mam pretensji byc uznanym za mistrza (po prostu nim nie jestem i tyle), po drugie fotograf jest dobrym kolega szefow ...i ma drozszy aparat niz ja wiec to konczy wszystkie dialogi (nikon dwojka po prostu jest wiekszy niz 30d )

ROLAJ dzieki za fotki. bede wdzieczny za podobne posty z waszymi kadrami. Czy ma ktos perkusiste z garami w szerokim planie? Z gory? Napiszcie jakie szkla i czasy byly uzyte-mam nadzieje, ze nie prosze o zbyt duzo.
    Ostatnio edytowane przez Obiektyw ; 15-10-2007 o 12:17
    ║ 50D i 30D + graty ║

Uprawnienia umieszczania postów