Jak widzicie borykam się w poważnym problemem?
Czy ktoś może z was używał tych dwóch szkieł i może mi napisac pare słów o ich zalatach i wadach w użytkowaniu?
Może jakiś pomysł na zakup ich jak najtaniej?
Pozdrawiam
Marcin
Jak widzicie borykam się w poważnym problemem?
Czy ktoś może z was używał tych dwóch szkieł i może mi napisac pare słów o ich zalatach i wadach w użytkowaniu?
Może jakiś pomysł na zakup ich jak najtaniej?
Pozdrawiam
Marcin
www.nawrocki.art.pl
CANON 20d + Tamron 50 2.8 + Sigma 100-300 4 DG + Canon 17-40 4 L + Canon 550 EX+ 055B Pro 141 RC + grip + karty itp.
Nie pomogę w problemie, bo nie miałem do czynienia z tymi słoikami. Chciałem tylko napisać, że świetne masz zdjęcia na stronce.
tak zdjecia rewelka!!!-jakimi słoikami dotychczas robiłes foty?
Raczej słoiczkamiTamron 90mm, Sigma 100-300 i Canon 17-40
![]()
www.nawrocki.art.pl
CANON 20d + Tamron 50 2.8 + Sigma 100-300 4 DG + Canon 17-40 4 L + Canon 550 EX+ 055B Pro 141 RC + grip + karty itp.
Mało tu znajdziesz użytkowników obydwu szkiełek ;-)
Patrząc po Twojej stronie obstawiam 600IS - widzę dużo zasiadek, nieobcy ;-) Ci statyw - czyli kupując 500mm nie skorzystasz aż tak z jego najfajniejszej cechy: półtora kilo różnicy w wadzeDo tego uprawiasz dziedzinę, gdzie każdy mm się liczy.
BTW, tak jak lubię ten obiektyw, tak w życiu bym nie powiedział że niektóre zdjęcia na Twoim WWW są robione Sigmą :-) Szacuneczek.
100mm to nie jest tak dużo a różnica w cenie jest znaczna... czasami to 1,5 mniej też ma znaczenie
słyszałem jakieś kiepskie opinie o 500tce o jej plastyce?
a sigma to fajne sziełko moim zdaniem![]()
www.nawrocki.art.pl
Zależy jak na to patrzeć. Ja to widzę jako: "wielka kupka $$$" vs "prawie tak samo wielka kupka $$$" ;-) W tym momencie naprawdę chyba lepiej kupić to, co bardziej pasuje, nie patrząc aż tak na różnicę w cenie.
No ba.. zawsze mówię, że ona ma trzy zalety, w porównaniu do wszystkich mutacji 70-200 i 100-400 - te zalety to: 100, 300 i f/4 ;-)Zamieszczone przez marcinn
Porozmawiaj z:
http://www.henrykjanowski.pl
On tym szklem sie bawi, przynajmniej bawil sie jak inny sloik od niego kupowalem.
Porozmawiałem i właśnie on narzeka na 500tkeszukam innych opini jeszcze na jej temat!
www.nawrocki.art.pl
zostalem wywolany do tablicy wiec powiem oglednie -500/4 L IS to najslabsze tele jakie mialem w rekach (a mialem ze 3 szt ) ,mam na mysli oczywiscie jakosc oferowanych przez nia zdjec-dobre efekty ale tylko w dobrym swietle wraz ze spadkiem ilosci swiatla spada bardzo szybko kontrast i ostrosc zdjec,po podpieciu 1.4x zdjecia czesto wrecz nie do przyjecia.
oczywiscie szklo jest poreczne i stosunkowo lekkie....ale co z tego ?
Wniosek jest jeden...600mm
pozrawiam
Regulamin pkt 8.