a jakies przelaczki/nakladki do 350d na kita istnieja ktore robia szeroki kat jak na kompaktach :>?
a jakies przelaczki/nakladki do 350d na kita istnieja ktore robia szeroki kat jak na kompaktach :>?
Crop, szeroki kąt i wesela ? Do 3.000 zł ?
Hmm... Odpowiedź jest jednoznaczna - EF-S 17-55/2.8 IS.
Piszesz, że nie chcesz EF-S-a, bo w przyszłości planujesz zamianę na pełną klatkę.
W jakiej przyszłości ? Miesiąc ? Rok ?
Przecież jeśli zmienisz korpus, to i obiektyw możesz zmienić.
Na odsprzedaży obiektywów traci się niewiele w porównaniu ze stratami na zamianie korpusu. Jeśli miałbyś możliwość kupić obiektyw z USA, to jeszcze na nim zarobisz za rok.
Pozdrawiam,
Pirx
odnośnie konwerterów
http://canon-board.info/showthread.p...ight=konwerter
co do 17-40 to i na cropie i na FF u mnie działa super, ale tak jak poprzednicy pisali, 4 to troche za ciemno na ślub/wesele
Witam.
Zaproponuje nieśmiało bardzo dobry obiektyw pod FF - Sigma 17-35 f2,8-4 EX.
W testach na optyczne.pl doceniony do tego stopnia, że polecają tę właśnie sigmę zamiast Canona 17-40 f4/L.
Ceny wahają się tak od około 1350 pln, co przy 2100pln za canona jest sporą różnicą, za którą z powodzeniem można dokupić bardzo dobre filtry lub inne szpeja.
Pozdro.
uzywke 17-40mm wyrwiesz już za 1600zł![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja też waham się między nowymi Sigmą a Tamronem 17-35. Może poszukać używki C 17-40?