nigdgy nie użyłem ai-focus.
nie ufam czemuś, co automagicznie ma wwykryć, czy obkiekt sie porusza, czy nie.
![]()
Przy 350D i tylko jednym obiektywem z USM używam tylko i wyłącznie One Shot.
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Używam One shot i Serwo.Jestem tego zdania co Adamek.Swoją drogą to nigdy tego al-focus uczciwie nie testowałem.Moze ktos takie próby robił![]()
![]()
Marku, ja testowałem na początku zabawy z 350D - jakiegoś powtarzalnego działania nie stwierdziłem więc teraz z 40D nawet nie włączałem do testów - dzisiaj na spacerze przetestowałem servo w 40D na psie i dzieciach - zarówno w 85/1.8 jak w 24-105/f4 na serię 75 jpgów przy centralnym punkcie na biegnących "obiektach" praktycznie 99% trafień autofocusa - więc jakoś mnie ten dziwny tryb nie przekonuje
Pozdrawiam
Artur
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No to żeby nie było - na najbliższym spacerze z rodzinką przetestuję jak na prawdziwego onanistę sprzętowego przystało![]()
Ostatnio edytowane przez arturs ; 14-10-2007 o 21:31 Powód: Automerged Doublepost
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
A ja używam ai focus. Daje radę.
ja jak cos sie w miare szybko rusza to robie na servo
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...
Ja robię głównie w pomieszczeniach i też szybkobieżne obiekty.
Na AI Focus włącza się wspomaganie na 430EX a na AI Servo nie. Dlatego nawet się nie zastanawiałem i zawsze mam AI Focus
397D