Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Reporterka - czy częściej używacie AF Servo czy AI Focus?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort Zobacz posta
    Ad1. Reporterką nazwałem wszystko co jest związane z polowaniem na "modeli" oraz ciekawe sytuacje. Streetfoto też zawieram w pojęciu reporterki. Często spotykam sytuacje kiedy ciekawy obiekt porusza się. Czasem bardzo szybko. Stąd pytanie.
    Pierwsze primo: - z jaką szybkością porusza się ów obiekt? Ile znaczy bardzo? Piłeczka tenisowa, motocykl czy np. wiewiórka? Drugie: dla mnie to wewnątrz fotografii jest taka dość określona działka, co się nazywa fotoreportaż. A "reporterki" też coś nie rozumiem. Takie mniej-więcej wszystko, co nie jest domem, skałą albo pejzażem? Acha, bym zapomniał, trzecie: co z tym wszystkim ma wspólnego Twój stosunek do alkoholu?
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 15-10-2007 o 00:02

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przetestowałem ostatnio AI oraz Servo (40 D) na rajdzie. W trybie AI autofocus mylił sie zdecydowanie częściej.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Pierwsze primo: - z jaką szybkością porusza się ów obiekt? Ile znaczy bardzo? Piłeczka tenisowa, motocykl czy np. wiewiórka? Drugie: dla mnie to wewnątrz fotografii jest taka dość określona działka, co się nazywa fotoreportaż. A "reporterki" też coś nie rozumiem. Takie mniej-więcej wszystko, co nie jest domem, skałą albo pejzażem? Acha, bym zapomniał, trzecie: co z tym wszystkim ma wspólnego Twój stosunek do alkoholu?
    Jeśli chodzi o szybkość to głównie chodzi mi o ludzi. A jak ludzie to i dzieci. A jak dzieci to czasem prędkości dźwięku
    A mój stosunek do alkoholu jest takim bezsensownym przerywnikiem. Mógłbym napisać coś o wzroście plonów owsa w Mongolii ale wybrałem alkohol jako bardziej uterenowiony temat

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort Zobacz posta
    Ad2. Rozumiem że powienienem przeczytać wszystkie posty (łącznie z archiwalnymi) forum zanim zdecyduję się na napisanie swojego? Troszkę mnie to rozbawiło ))) Lubię spontan, za to nie nadużywam alkoholu
    Nie przeczytac a przeszukac.
    Menu Szukaj masz u gory .

Fajnie ze "przeczytales" Punkt 3. Regulaminu do ktorego sie odnioslem zanim napisales swoja arcysarkastyczna wypowiedz .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nie przeczytac a przeszukac.
    Menu Szukaj masz u gory .

Fajnie ze "przeczytales" Punkt 3. Regulaminu do ktorego sie odnioslem zanim napisales swoja arcysarkastyczna wypowiedz .
    E tam.. Stać mnie na więcej
    Dobranoc

Zablokowany

Domyślnie

A ja używam ai focus. Daje radę.

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

ja jak cos sie w miare szybko rusza to robie na servo
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja robię głównie w pomieszczeniach i też szybkobieżne obiekty.
    Na AI Focus włącza się wspomaganie na 430EX a na AI Servo nie. Dlatego nawet się nie zastanawiałem i zawsze mam AI Focus
    397D

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów