Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: canon S2IS - czarny wyświetlacz

Mieszany widok

agentmk
    Guest

Domyślnie

Witam ponownie , odnoszac sie do poprzedniej mojej wypowiedzi, informuje , ze dzis otrzymalem nowiutkiego Canona s5 , wzamian , za tego s1, ktory jak sie okazalo mial wade fabryczną, barawo dla Firmy Canon , jestem pełen uznania...no i oczywiście proponuje innym próbować...

selpio
    Guest

Domyślnie

Problem z tym że według serwisu, fabryczna wada nie pojawia się w Canonie S2 tylko S1 i innych starszych modelach.
    Mimo to zdecydowałem się wydać 60zł na przesyłke i zobaczymy co mi powiedzą. Na e-maile odpowiadają bardzo ogólnikowo:/ Niby twierdzą, że:

W przypadku czujników CCD używanych w określonych produktach potwierdzono, że w bardzo rzadkich przypadkach, w warunkach wysokiej temperatury/wysokiej wilgotności, niektóre wewnętrzne układy elektryczne przestają pracować prawidłowo.

W przypadku wystąpienia tej usterki sygnał wysyłany z czujnika CCD w trybie fotografowania jest nieprawidłowy. Powoduje to poniższe nieprawidłowości:

Zdjęcia nie pojawią się.
    Kolory zdjęć są nieprawidłowe.
    Zdjęcia są zniekształcone.
    Symptomy te można sprawdzić na wyświetlaczu LCD.
    Rozwiązanie:
    Uprzejmie prosimy użytkowników, którzy stwierdzili występowanie tych symptomów, o skontaktowanie się z najbliższym Centrum serwisowym firmy Canon.
    w bardzo podobnym przypadku numer 37383
    W przypadku stwierdzenia nieprawidłowego działania wewnętrznego układu elektrycznego czujnika CCD określone produkty zostaną poddane bezpłatnym naprawom.
    Ale to wszystko dotyczy S1 a nie S2.
    No nic, zobaczymy co mi powiedzą!!!

Trzymajcie kciuki

Coś już napisał Awatar Kociałko

Domyślnie

mi po kilku latach padł canon A75

objawy:
    -wszystkie funkcje niby działają,migawka sprawna ,a obraz na LCD czarny,czasem różowy,czasem w paski,czasem gradient albo rozmazany

napisałem do serwisu,odpisali żeby przysłać mimo ,że już dawno po gwarancji,możliwe że to wada fabryczna - uszkodzony przetwornik obrazu-podobno bezpłatnie wymieną (o ile to to) odsyłają DHL-em za 30zł

dziś wysłałem paczkę i czekam

Uprawnienia umieszczania postów