Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: canon S2IS - czarny wyświetlacz

Domyślnie

Starych aparatów być może nie opłaca się naprawiać ale zawsze warto spróbować. Ja naprawiałem swój w www.elektrooptyka.pl i kosztowało coś powyżej stówki. Dowiedziałem się że usterka spowodowana jest przez zbyt wysokie temperatury wokół mojego aparatu. Czyli nie warto trzymać aparatu na słońcu i na grzejniku Według mnie cena usługi była opłacalna.

Domyślnie

Też mam problem z migawką w S2IS - proponuję bojkotować tą markę aż zmądrzeją.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    pabianice

Domyślnie

panowie
    z tą migawką to problem jest we wszystkich s2is oraz s3is
    miałem to samo i aparat oddałem do nieautoryzowanego serwisu.
    Pan zainkasował 200zł i powiedział że to właśnie ten smar takie robi jaja.
    pogawędziliśmy sobie jeszcze i powiedział że aparat napewno leżał dłuższy czas
    nieużywany i o dziwo zgadza się bo leżał około 3 miesięcy.
    zalecił przynajmniej raz na dwa tygodnie przestrzelenie migawki pomimo że jak się wyraził starannie wyczyścił to świństwo.
    A Canon jak to Canon wszystkiemu zaprzeczają i jak dzwoniłem i powiedziałem że to kwalifikuje się pod wadę ukrytą produktu to się pan obraził.
    aparat naprawiony równo rok temu i działa do dziś
    pozdrawiam
    aha żebym nie był posądzony o kryptoreklamę to w łódzkiem jeśli ktoś ma taki problem to nie polecam samemu rozbierać aparatu lecz na pw moge podać adres do tego serwisu który mieści się w Łodzi

Domyślnie

Nawiązując do tematu o kłopocie z wyświetlaczem, kilka dni temu odkryłem, że po włączeniu S2iS wyswietlacz jest czarny. Mam go prawie 6 lat i nic się wczesniej takiego nie działo.
    Sprawdziłem, że to nie matryca i zastosowałem podpowiedż z obcojęzycznej strony:
    -wyłączyłem flesha i stabilizator
    -przekręciłem pokretło na Tv i 15s czas migawki
    -przełączyłem display na wizjer

Migawka start i po kilku sekundach odemknąłem pokrywkę baterii, żeby ją po chwili znów zamknąć.
    Za drugim razem ekran się pojawił, ale po jednym zdjeciu znowu to samo.
    Więc cała procedura od początku. Za piatym, szóstym razem zadziałało. Dałem najkrótszy czas migawki i wypstrykałem ok. 30 zdjęć. wszystko Ok.
    Zobaczę za jakiś czas na ile to pomogło. Jedno jest pewne, że jest to częsta wada s2 i s3 i żeby był spokój z gęstniejacym smarem na mechaniźmie migawki trzeba aparat przestrzelić co tydzień może dwa gdy się go często nie używa. Ja właśnie używam okazjonalnie, bo mam dobry w telefonie i nie trzeba taszczyć aparatu ze sobą.
    Poza tym S2 jest wporządku, robi niezłe fotki

Pozdrawiam i powodzenia w odzyskiwaniu jasnego ekranu

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów