Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Canon'y

Mieszany widok

pilinkusia
    Guest

Question Canon'y

witam
    planuję zakup cyfrówki i waham się między Canonem G9 i S5 IS
    jestem zupełną laiczką więc nie wiem który wybrać
    finanse do 1800 zł
    zdjęcia: raczej pamiątkowe, z imprez itp. ale też chciałabym się pobawić w fotografowanie np. zwierząt, krajobrazów, miasto nocą
    skłaniam się bardziej ku G9 bo jest mniejszy, ale w S5 podoba mi się ruchomy monitorek; nie wiem, czy do S5 trzeba będzie dokupić jakieś obiektywy i inne akcesoria; dlatego właśnie odrzuciłam opcję lustrzanki D350-nie ogrnełabym się z tymi bajerami raczej
    poczytałam trochę recenzji, wypowiedzi i są porównywalne, tyle, że nie wiem który będzie robił lepsze zdjęcia; fotki będę raczej trzymała na płytkach ale może jak kiedyś coś fajnego wyjdzie to będę chciała wywołać w większym formacie;
    chciałabym kupić jak najlepszy sprzęt za tę kwotę i mam nadzieję, ze mi pomożecie;
    pozdrawiam Paulina

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Tarnowska

Domyślnie

Witaj na G9 sie nie znam ale miałem swego czasu S1 IS i S3 IS i dobrze mi sie z nimi pracowało a tak po za tym to zastanów sie czy ten monitorek ruchomy Ci sie przyda czy np nie będzie przeszkadzał lub czy sie nie urwie mój po częstym otwieraniu i zamykaniu sie dość obluzował ale nic pozdrawiam
    400D || 24-70/2.8 L || 70-200/4 L || 85/1.8 || Speedlite 580EX II

Uprawnienia umieszczania postów