U mnie ok, ja z linijką nie biegam, tamron pracuje, zarabia, a w ogóle wątek jak kobyła już był o tym. Silnik brzęczy, ale działa.
U mnie ok, ja z linijką nie biegam, tamron pracuje, zarabia, a w ogóle wątek jak kobyła już był o tym. Silnik brzęczy, ale działa.
zapraszam na www.speedwaytarnow.glt.pl
sezon 2007 robiony 1D - strona aktualnie jest przerabiana brakuje duzo zawodow ale mozna pare sampli podgladnac z 1D
Wczesniej pracowalem na 20D, jednak wole 1D:
- super sie interpoluje do 3600*2400( moge przeslac taki plik jesli ktos sobie zyczy - prosze podac adres mail) - maly spadek jakosci zdjecia
- niesamowicie ostre fotki po powiekszeniu do 100%
- super szybki AF
- odszumianie tego monochromatycznego szumu w Neat Image daje super efekty( mniej zmiękcza niz fotki z 20D)
Gdy fotografowalem 20D na meczach uzywalem ISO 800-1600, teraz przy tym samym swietle i tych samych parametrach uzywam 500-640
Wydaje mi sie ze czulosc ISO jest troszeczke lepiej "poukladana" w 1D
Pozdr
co do tamrona 17-50 2.8 jak dla mnie jest spoko - foce wesela i nie narzekamsilnik w miarę głośny ale cały czas ksiądz gada i nikt tego brzęczenia nie słyszy a w plenerze bądź na sali to już nikogo to nie interesuje czy jest głośno, polecam mam go rok i jeszcze mnie nie zawiódł ostrzy szybko i ładnie (z 20d) jest to jakaś alternatywa do L za xxxxxx pln
![]()
Tamron 17-50 2.8 - bardzo jestem zadowolony, czesto go uzywam z 400D i jakosc jest dobra - nie przesadzajmy z tą głośnością - nie jest tak żle. Za te cenę myśle że to porządne szkło.
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
Ważną kwestią może być to, że ta 1-dynka miała ETTL. Dla kogoś kto dużo robi zdjęć z lampą może to stanowić problem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kurcze, gdybym trafił jedynkę w dobrym stanie (m.in migawka) to biorę na bank.
Dyskusje o tamronie polecam w innym wątku.
Ta z tej aukcji wyglądała na idealną. Jakby ktoś w szafie trzymał. Ciekawe czy kupił ktoś z forum?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jest to jedna z tych istotnych uwag. Ja robię mało zdjęć lampą, ale jeśli już robię to oczekuję poprawnego błysku. Póki co doszedłem do wniosku, że do 2 tys można za ten korpus dać. W razie jakby się okazało, że to jednak nie to można sprzedać. Zastanawiam się jak duża winieta będzie na szkłach pod kropa (S 10-20mm konkretnie).
Dziękuję za informację o tym tamronie. Dzisiaj widziałem sigmę i silniczek był naprawdę cichy. Poszukam jeszcze tamrona i zobaczę.
Dzięki.
kurde .. jakbym miał okazje też bym kupił 1D ..
mówicie, że 2tys można za niego dać?
podoba mi sie 8fps i crop 1.3 czyli nie za dużo nie za mało![]()