Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Sens zakupu 1D

Zablokowany

Domyślnie

U mnie ok, ja z linijką nie biegam, tamron pracuje, zarabia, a w ogóle wątek jak kobyła już był o tym. Silnik brzęczy, ale działa.

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

zapraszam na www.speedwaytarnow.glt.pl
    sezon 2007 robiony 1D - strona aktualnie jest przerabiana brakuje duzo zawodow ale mozna pare sampli podgladnac z 1D
    Wczesniej pracowalem na 20D, jednak wole 1D:
    - super sie interpoluje do 3600*2400( moge przeslac taki plik jesli ktos sobie zyczy - prosze podac adres mail) - maly spadek jakosci zdjecia
    - niesamowicie ostre fotki po powiekszeniu do 100%
    - super szybki AF
    - odszumianie tego monochromatycznego szumu w Neat Image daje super efekty( mniej zmiękcza niz fotki z 20D)
    Gdy fotografowalem 20D na meczach uzywalem ISO 800-1600, teraz przy tym samym swietle i tych samych parametrach uzywam 500-640
    Wydaje mi sie ze czulosc ISO jest troszeczke lepiej "poukladana" w 1D
    Pozdr

Dopiero zaczyna Awatar woyakus

Domyślnie

co do tamrona 17-50 2.8 jak dla mnie jest spoko - foce wesela i nie narzekam silnik w miarę głośny ale cały czas ksiądz gada i nikt tego brzęczenia nie słyszy a w plenerze bądź na sali to już nikogo to nie interesuje czy jest głośno, polecam mam go rok i jeszcze mnie nie zawiódł ostrzy szybko i ładnie (z 20d) jest to jakaś alternatywa do L za xxxxxx pln

Uzależniony

Domyślnie

Tamron 17-50 2.8 - bardzo jestem zadowolony, czesto go uzywam z 400D i jakosc jest dobra - nie przesadzajmy z tą głośnością - nie jest tak żle. Za te cenę myśle że to porządne szkło.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ważną kwestią może być to, że ta 1-dynka miała ETTL. Dla kogoś kto dużo robi zdjęć z lampą może to stanowić problem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Kurcze, gdybym trafił jedynkę w dobrym stanie (m.in migawka) to biorę na bank.
    Dyskusje o tamronie polecam w innym wątku.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ta z tej aukcji wyglądała na idealną. Jakby ktoś w szafie trzymał. Ciekawe czy kupił ktoś z forum?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ważną kwestią może być to, że ta 1-dynka miała ETTL. Dla kogoś kto dużo robi zdjęć z lampą może to stanowić problem.
    Jest to jedna z tych istotnych uwag. Ja robię mało zdjęć lampą, ale jeśli już robię to oczekuję poprawnego błysku. Póki co doszedłem do wniosku, że do 2 tys można za ten korpus dać. W razie jakby się okazało, że to jednak nie to można sprzedać. Zastanawiam się jak duża winieta będzie na szkłach pod kropa (S 10-20mm konkretnie).

Zablokowany

Domyślnie

Dziękuję za informację o tym tamronie. Dzisiaj widziałem sigmę i silniczek był naprawdę cichy. Poszukam jeszcze tamrona i zobaczę.

Dzięki.

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

kurde .. jakbym miał okazje też bym kupił 1D ..
    mówicie, że 2tys można za niego dać?
    podoba mi sie 8fps i crop 1.3 czyli nie za dużo nie za mało

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów