Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Dylemat nad zoomem

Uzależniony

Domyślnie

A ja mam 70-200/4 - świetne szkło, ale jakbym teraz kupował tele, to bym wziął 70-300is. Bo różnica pomiędzy 320 a 480 (po cropie) wcale taka mała nie jest a zdjęcia i tak się przeważnie robi na końcu zakresu. Druga sprawa to IS który jest IMO wielką zaletą tego obiektywu. Co z tego, że nie zatrzyma ruchu obiektu jak zatrzymuje ruch ręki jak obiekt się nie porusza.
    Wniosek: Do pieszczenia w pościeli zimnego białego magnezu, oglądania z lupą cropów i lansu w towarzystwie zdecydowanie eLka. Do robienia zdjęć 70-300IS.
    Zerknij na testy obydwu na photozone.de.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Miałem ten sam dylemat ok 2 tygodni temu i ...wybrałem 70-300 is.Bardzo fajnie foci się ze stabilizacją jak dla mnie duuuża różnica.Polecam 70-300 is.

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Wg mnie odpowiedz na pytanie co wybrać kryje się w innym pytaniu.
    Co chcesz fotografować? Ja lubię samoloty, więc każdy mm na wagę złota. W dodatku sie dość szybko poruszają więc statyw odpada. Gdybym robił obiekty bardziej statyczne bez wahania brałbym L-kę, ze względu na jakość AF i wykonanie.
    70-300 jest naprawdę niezły i do moich zastosowań wystarczający.
    W tym przypadku o wyborze zadecydował dłuższy koniec i IS, który się przy takiej ogniskowej IMHO bardzo przydaje.
    Oba macałem, oba próbowałem, wybrałem i (na razie) nie żałuję.
    Acha na 70-300 IS USM też jest caschback, wiec zejdziesz do ~1900 PLN. I nie przejmuj się malkontentami. Kasa przyjdzie. Tylko trzeba poczekać

Poczytaj też :http://canon-board.info/showthread.php?t=8399
    Ostatnio edytowane przez alfsky ; 12-10-2007 o 17:05
    7D/400D/C 10-22/C 24-105 L IS/C 100-400 L IS/430EX/Sherpa 600R/oraz wyrób statywopodobny

Coś już napisał
    Miasto
    Łeba

Domyślnie

Generalnie bede fotografowal albo krajobrazy, wycieczki itp, troche w szkole na sali g gimnastycznej, zedne profi fotki

Uzależniony

Domyślnie

Mam C 70-200 4L i jesli chodzi o szybkosc i jakosc "materiału wynikowego" oraz rozmycie tła IMHO to jest super !!!. Mialem poprzednio Sigme 70-300 APO i nie polecam zdecydowanie.
    Ważne tylko abyś był świadom że przy fotkach pod światło to szkło (C70-200 4L) nie zachowuje się idealnie - poza tą dolegliwością wszystko inne jest ok.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uzależniony

Domyślnie

Najlepiej idź do sklepu z aparatem, podepnij oba obiektywy, zrób fotki, wróć do domu, porówniaj na kompie (jakość, zakres, czasy, itd), prześpij się z problemem i wróć do sklepu z pieniędzmi

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BatMan Zobacz posta
    Generalnie bede fotografowal albo krajobrazy, wycieczki itp, troche w szkole na sali g gimnastycznej, zedne profi fotki
    No to jedank 70-300 IS. Bardziej uniwersalny do tego czarny - nie zwraca tak uwagi.
    Przeczytaj sobie ten wątek, do którego dostałeś link .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

może poszukaj używanej sigmy 70-200 f/2,8 .. serwis jest w Gdańsku więc bez problemu to naprawiają .. ja swoja kupiłem za 2100 (używaną .. ale żyleta)
    Eos system

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów