może AF w 40D jest spokrewniony z tym z 1D Mk III ? :] BTW, w moim 30D AF "nie działa" przy szerokim kącie.
może AF w 40D jest spokrewniony z tym z 1D Mk III ? :] BTW, w moim 30D AF "nie działa" przy szerokim kącie.
niestety ale tez musze przyzac ze mam FF z 35L i 85L (nigdy nie klaibrowane). purysta nie jestem ale obiekt szczeglnie przy dalszych odleglosciach wychodzi za GO. rzuce potem jakies sample..
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
to ja sie wypowiem-jak sadzisz ze WSZYSCY posiadacze maja z nim problemy.Przesiadlem sie z 350d na 40d i powiem jeszcze raz to NIEBO A ZIEMIA jesli chodzi o AFa i ostrosc jest powalajaca i cala reszta-jestem bardzo zadowolony z mojego 40d i kupilbym go jeszcze raz!!!!!
pozdrowienia
CANON
mam pytanie-bo wszyscy i problemy i Zytnia i co robic i......CZY BYL KTOS JUZ Z TYM APARATEM W SERWISIE ?albo jak mieszka 200km od Warszawy-czy wymienil go na inny w punkcie kupna??co CANON na to??
CANON
Ja mam jeszcze nie podbitą gwarancję. Miałem go przetestować przed tą czynnością. W planach było dziś podjechać do sklepu, jednak nie zdąże... więc przesunie się to prawdopodobnie na poniedziałek lub środę. Zobaczymy co tam powiedzą... jednak wolałem wcześniej poszukać trochę informacji po forach jak wygląda ta sprawa w innych przypadkach. Nie wiem czy prosić o inny egzemplarz, czy podbić gwarancję i uderzyć do serwisu? Bo zwracać bym nie chciał...AF poza tym że łapie troche przed, jest rewelacyjny. Tzn. Łapie bez zawachania za pierwszym razem i momentalnie... szkoda tylko, że ciut przesunięty
BTW. Najlepiej to widać na liveview: włączyć powiększenie i złapać ostrość AF... później ręczna korekta i widać ile przesówa![]()
popstrykaj innym z Twoim sloikiem w sklepie,jak bedzie ok to zamieniaj,jak nie to oni musza go wyslac do serwisu.
CANON
kiedyś przy każdym kupionym obiektywie robiłem takie testy i za każdym razem miałem koszmary w nocy. byłem załamany że wydałem mnustwo kasy a mam zepsuty obiektyw. ale po jakimś czasie zrozumiałem że musze robić zdjęcia te właściwe a nie tablic i od tamej pory jest ok. wyjdz na dwór, popstrykaj drzewka ludzi i budynki i wtedy podumaj nad ostrością. po co Ci te tablice? inną sprawa tych zdjęć testowych są odpowiednie warunki. w zamknietych, niewystarczająco oswietlonych pomieszczeniach autofokus zawsze moze sie pomylić. rub testy na dworze w pogodny dzień przy małym ISO i z ustawieniami takimi żeby sobie samemu nic nie zarzucić. Powodzenia!
Witam
Co do ostrosci 40D to moze rzeczywiscie masz ff/bf,moja puszeczka ostrzy rewelacyjnie nawet z tamronem 17-50 gdzie w 350d miałem potezny FF.Co do ostrosci samych zdjęc to jest bardzo dobrze i nie wiem skąd tu opinie o mydlanych zdjęciach z 40D.
5D/T17-35 2.8-4/C50 1.4 /C100 2.0/C70-200 4L/430EX II
a moze daj jakis przyklad z zycia-nie tablic z wykresami.....
CANON