Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Są szanse czy nie ma........?

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

jakby bylo bardzo dobrze, to by bylo sporo komentarzy, bardzo zle tez pewnie troche, wiec jestes pomiedzy . Pozytywne wrazenie robi na mnie ostatnie. Trzecie fajnie mloda moglaby wyjsc, ale za blisko krawedzi, troszke wiazanke wyciales, moze lepiej by wygladalo jakby zblizenie na mloda i od pasa w gore. O reszcie sie nie wypowiadam.

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Źle nie jest ale myślę że maja propozycja pozwoli robić jeszcze lepsze foty. Jeżeli chcesz focić tylko śluby to taki zestaw a później dokup tele. W sumie landszafty 17-40 też strzelisz

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dawidow21 Zobacz posta
    Mam jednak pytanie - bo dręczy mnie to już za długo. I prosiłbym o podpowiedź.

Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM
    czy
    Canon EF 17-40 mm f/4.0L USM

jestem w stanie zapłacić za tą stabilizację martwi mnie jednak duże winietowanie w tym obiektywie.
    Czy ktoś pracował na obydwóch obiektywach?
    Winieta w moim egzemplarzu jest praktycznie niezauważalna.
    Pozdrawiam
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

No i właśnie...

Czy system ettl II da radę sam poprowadzić mnie przez "kościół" czy wart by było go trochę oszukać?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zdając się na ettl w 430ex na P - miałem dużo problemów i musiałem często podwyższać mu siłę błysku
    Sorry, że zię wtrącę, ale moim zdaniem 430EX też już posiada ETTLII.

Więcej informacji:
    http://www.canon.pl/produkt/kategori...0EX,p,590.html

Dopiero zaczyna Awatar Dawidow21

Domyślnie

Bardzo dobrze to na pewno nie będzie, ja sam uważam te zdjęcia to nie szczyt moich możliwości.

Przy lepszym sprzęcie - wydaje mi się że mogę więcej zdziałać -ale jeszcze nie miałem okazji fotografować na nim.

Dotychczas robiłem na 400d + kit, teraz będę próbował 40d i EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM (najprawdopodobniej na taki zestaw postawię)

Myślę że będę miał teraz większe pole do popisu.
    Wiem że sprzęt za mnie nie zrobi zdjęcia i liczy się tu też głowa ale jak głowa nie ma dobrej poduszki to się nie wyśpi - prawda?

Dzięki za ocenę

Niedługo następny ślub - mam nadzieję że będzie co pokazać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kosa666 Zobacz posta
    Sorry, że zię wtrącę, ale moim zdaniem 430EX też już posiada ETTLII.

Więcej informacji:
    http://www.canon.pl/produkt/kategori...0EX,p,590.html
    Dobrze wiem że posiada ETTL II ale w moim przypadku to było marnie z tym ETTL bo często zawodził. Żeby zdjęcie wyszło ok musiałem manualnie strzelać. Być może trafny egzemplarz dostałem ale szczerze mówiąc wbudowana lampa radziła sobie lepiej. No nic - było minęło.
    Mam nadzieję że z 580 -tką będzie lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Dawidow21 ; 13-10-2007 o 18:38 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Canon EF 17-40 mm f/4.0L USM

martwi mnie jednak duże winietowanie w tym obiektywie.
    U siebie nie zauważyłem żadnej winety, filtr mam taki na stałe założony. Nawet jak miałem minimalnie grubsze Kenko UV pro digital to też nie było żadnych problemów.
    Canon 50D + dodatki

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dobrze wiem że posiada ETTL II ale w moim przypadku to było marnie z tym ETTL bo często zawodził. Żeby zdjęcie wyszło ok musiałem manualnie strzelać. Być może trafny egzemplarz dostałem ale szczerze mówiąc wbudowana lampa radziła sobie lepiej. No nic - było minęło.
    Mam nadzieję że z 580 -tką będzie lepiej.
    Nie bedzie lepiej...
    E-TTLII to nie funkcja lampy tylko body (polecam posty Kuchatka), i tego sposobu pomiaru trzeba się nauczyć - w skrócie - trzeba wyczuć jak korygować siłę błysku (ja we wnętrzach daję około +2/3 lub więcej a na zewnątrz -2/3) - i jak wyczujesz jak to działa to będzie ok..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoshitaka Zobacz posta
    U siebie nie zauważyłem żadnej winety, filtr mam taki na stałe założony. Nawet jak miałem minimalnie grubsze Kenko UV pro digital to też nie było żadnych problemów.

Nie chodziło mi o L-kę tylko o 17 - 55 2.8 is

Przytoczę tu moje zdanie

...jestem w stanie zapłacić za tą stabilizację martwi mnie jednak duże winietowanie w tym obiektywie...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

...jestem w stanie zapłacić za tą stabilizację martwi mnie jednak duże winietowanie w tym obiektywie...
    Znaczy jeszcze nie masz tego szkla a juz wiesz ze bedzie "duzo winietowalo" ?
    "Duze" to pojecie wzgledne. Zalezy od kadru, ogniskowej, oswietlenia itp. To z w testach laboratoryjnych wychodzi ze jakas tam winieta istnieje to niczego nie dowodzi. Mi w testach "laboratoryjnych" wychodzilo ze mam kilka dead i kilkadziesiat hot pikseli w 20D... znajdz na moich zdjeciach choc jednego .
    Jaki jest sens narzekania na sprzet ktorego jescze sie nie ma i nie mialo okazji wlasnorecznie sprawdzic?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Znaczy jeszcze nie masz tego szkla a juz wiesz ze bedzie "duzo winietowalo" ?
    "Duze" to pojecie wzgledne. Zalezy od kadru, ogniskowej, oswietlenia itp. To z w testach laboratoryjnych wychodzi ze jakas tam winieta istnieje to niczego nie dowodzi. Mi w testach "laboratoryjnych" wychodzilo ze mam kilka dead i kilkadziesiat hot pikseli w 20D... znajdz na moich zdjeciach choc jednego .
    Jaki jest sens narzekania na sprzet ktorego jescze sie nie ma i nie mialo okazji wlasnorecznie sprawdzic?

A jak inaczej mam porównać obiektywy - nie czytając testów i nie mając żadnego z nich w ręku. Mogę tylko zdać się na testy i informacje na forach (które często wprowadzają zamęt w głowie a nie pomagają)

Napisałeś
    "... To ze w testach laboratoryjnych wychodzi ze jakas tam winieta istnieje to niczego nie dowodzi..."

- być może gdybym przeczytał gdzieś wcześniej tą wypowiedź nie napisałbym tego.

I właśnie o to chodzi - proszę pamiętać ja korzystałem tylko z kita. Więc moja wiedza jest na najmniejszym poziomie jeśli chodzi o obiektywy.

Napisałeś
    "...Znaczy jeszcze nie masz tego szkla a juz wiesz ze bedzie "duzo winietowalo..."

- brzmi to trochę jak byś się naśmiewał z mojej niewiedzy.
    Wyczytałem w teście że to jest minus tego obiektywu - więc normalnie po ludzku mam pytania w tym kierunku.

To mam w takim razie pytanie - bo się od tego wszystkiego w głowie przewraca - gdzie szukać informacji na ten temat?
    - testy? (mogą podchodzić pod firmę)
    - forum? (ogromna rozbieżność)
    - w sklepie? (sprzedawca chce mi wcisnąć towar)

Proszę mi podpowiedzieć - bo ja jestem NOWY

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów