Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 180

Wątek: [darpla] Co sądzicie o mojej stronie WWW?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

1 - niedoświetlone.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie Ekipa studentów

Nad siedleckim zalewem i na wiadukcie w Ujrzanowie.........

http://www.pbase.com/darpla3/ekipa

Proszę o surową ktytykę!!!!
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

czemu horyzonty takie krzywe?
    Niektore fotki to wygladaja jakbys telefonem robil

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ok, ale czemu pokazywać nam pamiątkowe zdjęcia z kolegami?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darpla
    Muszę przyznać ze szczerą krytyką, że widziałem wiele zdjęć sportów zimowych, ale tak kiepskich ujęć to jeszcze moje oczy nie widziały. Do fotografii to trza serca, rozumu i fantazji VITEZ. Aparat nie wystarczy!!!
    Tylko powiem Ci, że mój brat, co ma 12 latek robi lepsze zdjęcia od Twoich......
    Nastepnym razem pomysl zanim cos napiszesz, bo "jak cie widza tak cie pisza" , a twoje zdjecia prezentuja taki poziom jaki sam powyzej opisujesz .

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Nastepnym razem pomysl zanim cos napiszesz, bo "jak cie widza tak cie pisza" , a twoje zdjecia prezentuja taki poziom jaki sam powyzej opisujesz .
    Vitez, nie popadajmy w paranoję, bo wychodzi na to, że prawo do krytyki zdjęć mieliby wystawiający w National Gallery w Londynie lub na podobnym poziomie.

konstruktywna krytyka zawsze się przyda, np. do zwiększenia dystansu do swojej twórczości. pod warunkiem, że konstruktywna, rzecz jasna. pozdrawiam
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Darpla, z tej galerii zachowałbym 6 (szerszy plan - przydałoby się obrócić się z obiektywem w lewo, zgubiłbyś latarnię po prawej a pokazał więcej osób, które obciołeś - zresztą tam chyba robi się ciekawiej - więcej zniczy etc. ciekawsza perspektywa). mogłeś pofocić więcej w stronę warty żołnieży, mogłby by być fajne ujęcia) a ze zdjęć pomnika to chyba 10 najbardziej mi się podoba. jakiś taki bliższy kadr, z poziomu pomnika - podoba mi się. inne takie sobie - mnie nie zachwyciły.

te z flagami - chyba zły kąt, jakoś to ginie. pozdrawiam
    gra i buczy bebop

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    konstruktywna krytyka zawsze się przyda
    Wlasnie na to chcialem zwrocic koledze darpla uwage - ze jesli juz sie odzywa to niech to bedzie konstruktywna krytyka... chyba ze ma taka pozycje, slawe i zdjecia ze moze sobie jezdzic po innych bezkarnie .
    Ale jak widac - nie ma takich zdjec ani slawy , wiec jego wlasne slowa mozna do jego samego zastosowac.
    Zasada "kto pod kim dolki kopie" tu sie niestety sprawdza.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Takie tam kilka zdjęć z pleneru .A rowerkim pojechałem sobie
    Poniżej efekty.
    http://www.pbase.com/darpla2/plener_sekua
    Darpla, krajobrazy to raczej statyw. eksperymentuj z czasami (chyba, że wiesz jak, to wtedy wal na pewniaka), ekspozycją...

#1 trzeba było trzasnąć to niebo z różną ekspozycją i w PS połączyć, mogłby być ciekawy efekt. ustawiasz na spokojnie, bez ciśnienia, równo horyzont, szerszy kąt, może trochę lądu na dole, może być nawet na zasadzie konturu.

#2 pomysł nawet fajny, tylko wykonanie siadło. większa głębia ostości potrzebna, bo masz straszny bluuuur na pierwszym planie. no i niebo plama biała, a przydało by się coś z tym zrobić. może po prostu ten strzał nie w ten dzień powinien być zrobiony. aparacik niziutko, tuż nad trawkami, szeeeeroki kąt i lecisz. widziałem takie zdjęcie robione 10-22EFS, miodzio.

#3 dramat wyboru ostości, kadru, ekspozycji. ciężko ciężko... tak patrzę i nie wiem na co jest ostrość. tak dalej patrzę i nie wiem co chciałeś pokazać. takie samotne pojedyńcze drzewo - ok. tylko jakoś inaczej kadr, musi być*pusta przestrzeń za nim, bo póki co jest szaro nieostro.

generalna rada: RAW. więcej obróbki (póki aparatem nie zaczniej to omijać). bo narazie "płaszczaki". szczególnie w krajobrazie. albo statyw i zdjęcia kombinowane. niezależnie od efektów - walcz dalej. dopóki chcesz się uczyć to zawsze do przodu. pozdrawiam
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Wlasnie na to chcialem zwrocic koledze darpla uwage - ze jesli juz sie odzywa to niech to bedzie konstruktywna krytyka... chyba ze ma taka pozycje, slawe i zdjecia ze moze sobie jezdzic po innych bezkarnie .
    pomijając ewidentny wątek prywatny teraz to moim zdaniem niezależnie od sławy odpowiedź brzmi nie. podejrzewam, że mając pozycję, sławę i zdjęcia nikt by się nie bawił w krytykowanie Twoich zdjęć snowboardowych... po prostu by je pominął.

Ale jak widac - nie ma takich zdjec ani slawy , wiec jego wlasne slowa mozna do jego samego zastosowac.
    Zasada "kto pod kim dolki kopie" tu sie niestety sprawdza.
    Vitez, z przykrością stwierdzam, że wszedłeś mocno prywatnie w temat. nic Darpli nie potrafisz doradzić? bo sens umieszczania galerii po to by ktoś po kimś sobie pojeździł jest mocno dla mnie [...]

dogryzł Ci, przywalił niefajnie, ale chyba sam wyciągnie wnioski, że mało konstruktywnie napisał. ja już nic o tym snowboardzie nie piszę - tym bardziej, że to nie ten wątek , bo wiele osób napisało, nie będę się już pastwił i powtarzał. także - daj jako moderator dobry przykład i bądź ponad. niezmiennie pozdrawiam (i życzę luzu - słońce i wakacje - te sprawy).
    gra i buczy bebop

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów