Darpla, krajobrazy to raczej statyw. eksperymentuj z czasami (chyba, że wiesz jak, to wtedy wal na pewniaka), ekspozycją...Zamieszczone przez darpla
#1 trzeba było trzasnąć to niebo z różną ekspozycją i w PS połączyć, mogłby być ciekawy efekt. ustawiasz na spokojnie, bez ciśnienia, równo horyzont, szerszy kąt, może trochę lądu na dole, może być nawet na zasadzie konturu.
#2 pomysł nawet fajny, tylko wykonanie siadło. większa głębia ostości potrzebna, bo masz straszny bluuuur na pierwszym planie. no i niebo plama biała, a przydało by się coś z tym zrobić. może po prostu ten strzał nie w ten dzień powinien być zrobiony. aparacik niziutko, tuż nad trawkami, szeeeeroki kąt i lecisz. widziałem takie zdjęcie robione 10-22EFS, miodzio.
#3 dramat wyboru ostości, kadru, ekspozycji. ciężko ciężko... tak patrzę i nie wiem na co jest ostrość. tak dalej patrzę i nie wiem co chciałeś pokazać. takie samotne pojedyńcze drzewo - ok. tylko jakoś inaczej kadr, musi być*pusta przestrzeń za nim, bo póki co jest szaro nieostro.
generalna rada: RAW. więcej obróbki (póki aparatem nie zaczniej to omijać). bo narazie "płaszczaki". szczególnie w krajobrazie. albo statyw i zdjęcia kombinowane. niezależnie od efektów - walcz dalej. dopóki chcesz się uczyć to zawsze do przodu. pozdrawiam