1 - niedoświetlone.
Nad siedleckim zalewem i na wiadukcie w Ujrzanowie.........
http://www.pbase.com/darpla3/ekipa
Proszę o surową ktytykę!!!!
czemu horyzonty takie krzywe?
Niektore fotki to wygladaja jakbys telefonem robil![]()
Zamieszczone przez darpla
Nastepnym razem pomysl zanim cos napiszesz, bo "jak cie widza tak cie pisza" , a twoje zdjecia prezentuja taki poziom jaki sam powyzej opisujeszZamieszczone przez darpla
.
Vitez, nie popadajmy w paranoję, bo wychodzi na to, że prawo do krytyki zdjęć mieliby wystawiający w National Gallery w Londynie lub na podobnym poziomie.Zamieszczone przez Vitez
konstruktywna krytyka zawsze się przyda, np. do zwiększenia dystansu do swojej twórczości. pod warunkiem, że konstruktywna, rzecz jasna. pozdrawiam
gra i buczy bebop
Darpla, z tej galerii zachowałbym 6 (szerszy plan - przydałoby się obrócić się z obiektywem w lewo, zgubiłbyś latarnię po prawej a pokazał więcej osób, które obciołeś - zresztą tam chyba robi się ciekawiej - więcej zniczy etc. ciekawsza perspektywa). mogłeś pofocić więcej w stronę warty żołnieży, mogłby by być fajne ujęcia) a ze zdjęć pomnika to chyba 10 najbardziej mi się podoba. jakiś taki bliższy kadr, z poziomu pomnika - podoba mi się. inne takie sobie - mnie nie zachwyciły.Zamieszczone przez darpla
te z flagami - chyba zły kąt, jakoś to ginie. pozdrawiam
gra i buczy bebop
Wlasnie na to chcialem zwrocic koledze darpla uwage - ze jesli juz sie odzywa to niech to bedzie konstruktywna krytyka... chyba ze ma taka pozycje, slawe i zdjecia ze moze sobie jezdzic po innych bezkarnieZamieszczone przez bebop
.
Ale jak widac - nie ma takich zdjec ani slawy, wiec jego wlasne slowa mozna do jego samego zastosowac.
Zasada "kto pod kim dolki kopie" tu sie niestety sprawdza.
Darpla, krajobrazy to raczej statyw. eksperymentuj z czasami (chyba, że wiesz jak, to wtedy wal na pewniaka), ekspozycją...Zamieszczone przez darpla
#1 trzeba było trzasnąć to niebo z różną ekspozycją i w PS połączyć, mogłby być ciekawy efekt. ustawiasz na spokojnie, bez ciśnienia, równo horyzont, szerszy kąt, może trochę lądu na dole, może być nawet na zasadzie konturu.
#2 pomysł nawet fajny, tylko wykonanie siadło. większa głębia ostości potrzebna, bo masz straszny bluuuur na pierwszym planie. no i niebo plama biała, a przydało by się coś z tym zrobić. może po prostu ten strzał nie w ten dzień powinien być zrobiony. aparacik niziutko, tuż nad trawkami, szeeeeroki kąt i lecisz. widziałem takie zdjęcie robione 10-22EFS, miodzio.
#3 dramat wyboru ostości, kadru, ekspozycji. ciężko ciężko... tak patrzę i nie wiem na co jest ostrość. tak dalej patrzę i nie wiem co chciałeś pokazać. takie samotne pojedyńcze drzewo - ok. tylko jakoś inaczej kadr, musi być*pusta przestrzeń za nim, bo póki co jest szaro nieostro.
generalna rada: RAW. więcej obróbki (póki aparatem nie zaczniej to omijać). bo narazie "płaszczaki". szczególnie w krajobrazie. albo statyw i zdjęcia kombinowane. niezależnie od efektów - walcz dalej. dopóki chcesz się uczyć to zawsze do przodu. pozdrawiam
gra i buczy bebop
pomijając ewidentny wątek prywatny teraz to moim zdaniem niezależnie od sławy odpowiedź brzmi nie. podejrzewam, że mając pozycję, sławę i zdjęcia nikt by się nie bawił w krytykowanie Twoich zdjęć snowboardowych... po prostu by je pominął.Zamieszczone przez Vitez
Vitez, z przykrością stwierdzam, że wszedłeś mocno prywatnie w temat. nic Darpli nie potrafisz doradzić? bo sens umieszczania galerii po to by ktoś po kimś sobie pojeździł jest mocno dla mnie [...]Zamieszczone przez Vitez
![]()
dogryzł Ci, przywalił niefajnie, ale chyba sam wyciągnie wnioski, że mało konstruktywnie napisał. ja już nic o tym snowboardzie nie piszę - tym bardziej, że to nie ten wątek, bo wiele osób napisało, nie będę się już pastwił i powtarzał. także - daj jako moderator dobry przykład i bądź ponad. niezmiennie pozdrawiam (i życzę luzu - słońce i wakacje - te sprawy).
gra i buczy bebop