Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: 40D kupować już czy czekać ??

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie 40D kupować już czy czekać ??

Mam dylemat - zachorowałem na 40D jako drugie body ( podkreślam jako drugie żeby zaznaczyć ze fotografować czym mam ) Pytanie jest takie jak przewidujecie dalszy rozwój wypadków odnośnie ceny tej puchy - spadnie przed końcem grudnia ( wtedy kończy się cash back ) czy nie ??. Wydaje się ze mogą być jakieś promocje świąteczne co sugerowało by wstrzemięźliwość ale z drugiej strony przed nami wybory i nie wiadomo kto i jak będzie sterował tym bałaganem i czy $$$ nie skoczą do góry co miało by zgubny wpływ na ceny sprzętu.

Acha jakbyście mieli namiary na dobry sklep z dobrymi cenami to będe wdzięczny

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

święta - to tylko jeden z czynników, które mogą minimalnie wpłynąć na obniżkę; piszę minimalnie, gdyż cashback jest już takim wabikiem, że sprzedawcy nie będą mieli większego "parcia" na zjechanie z ceną (taką postawę obserwowałem w przypadku poprzedniej akcji canona);
    Znacznie większy wpływ na zjazd cenowy może mieć jedynie pojawienie się realnie na półkach d300 - teoretycznie w listopadzie.
    Zatem, wracając do Twojego pytania, jeśli masz czym focić - WAIT ... do listopada

EDIT: jeśli nie potrzebujesz faktury - polecam Kristopherosa z allegro - wszystko dotychczas u niego kupowałem (rachunek z niemieckiego sklepu i zawsze w pełni profesjonalne podejście do transakcji)
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 11-10-2007 o 22:29

Coś już napisał Awatar rsuhy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

tak to można czekać wiecznie

mi się wydaje że jak się skończy akcja "cash back"
    to stanieje właśnie o ta kwotę co zwracali

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Trochę spadnie, ale niezbyt szybko i nie tak dużo.. docelowo pewnie do obecnej ceny 30D (ale to już po wyjściu 50D ) w lutym/marcu raczej nie będzie nastepcy więc może skorzystaj z caschback'u bo tak to możesz czekać..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Jeśli masz ciśnienie na cropa to nie ma na co czekać, ja sobie niedawno sprezentowałem 40D tylko i wyłącznie po to aby podpiąć 100-400is zestaw w zupełności mi odpowiada, foto przyrodnicze to moje hobby za które nikt mi nie płaci więc jakość jest lepsza niż zadowalająca, Af-servo chodzi bardzo szybko i pewniej niż w tandemie z 5D i na tym mi głownie zależało dodatkowo fps i darmowa "przedłużka" :smile: biorę się właśnie za odwiedzanie rezerwatów przyrody w zimowej scenerii i myślę że ten zestaw w zupełności mnie zadowoli, zresztą już jestem z niego zadowolony Jeśli nie masz w planach konkretniejszych wypadów to myślę że nie warto magazynować sprzętu przed zimą
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 11-10-2007 o 22:32

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Znacznie większy wpływ na zjazd cenowy może mieć jedynie pojawienie się realnie na półkach d300 - teoretycznie w listopadzie.
    Zatem, wracając do Twojego pytania, jeśli masz czym focić - WAIT ... do listopada
    do listopada to pewnie jeszce wyczekam

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Jeśli nie masz w planach konkretniejszych wypadów to myślę że nie warto magazynować sprzętu przed zimą
    ale do wiosny to musieli by mnie chyba związać

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja mam wrażenie, że pojawienie się D300 nie będzie miało żadnego znaczenia z punktu widzenia ceny 40D. Nie robił bym sobie ani nikomu złudzeń co do tego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na święta to ceny zwykle idą sporo do góry...

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

Na pewno nie warto czekać kosztem zdjęć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris6000 Zobacz posta
    Na pewno nie warto czekać kosztem zdjęć.
    ale przeciez:

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    ( podkreślam jako drugie żeby zaznaczyć ze fotografować czym mam )
    paweleverest - jestem w tej samej sytuacji co i Ty.. no, moze z jedna mala roznica - 40d juz do mnie jedzie

mysle ze nie ma na co czekac - cena, nawet jesli zacznie spadac to bardzo stopniowo.. te pareset zl w skali +/- roku mozna przeciez jakos przezyc a miec sie czym bawic przez dlugie miesiace

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów