Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Czego Wam brakuje w "Książce o fotografowaniu" Andrzeja A. Mroczka?

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Podpiszę się pod akustykiem, muflonem i Januszem. Książka o fotografi i z fotografiami nie powinna być za mała. Format "Książki o Fotografowaniu" Mroczka i Johna'a Shaw'a (posiadam The Nature Photographer's Complete Guide To Professional Field Techniques) są jak dla mnie idealne. Tczionki nie są za małe i format zdjęci idealny. Taki format doceniłem i doceniam odkąd wpadł mi w ręce Mroczek i "The art of Bird Photography..." A. Morris'a.
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Jest wiele książek o fotografii zalegających półki mają one różne formaty
    Format jest sprawą drugoplanową
    Ciekawe jest to, że książka Mroczka jest tutaj uznawana za kultową a ciężko jest porozmawiać o fotografii na forum
    Jak zapytasz o ostrość, szumy albo porównasz dowolne modele puszek to dopiero...
    W tejże książce Mroczek opisał swój kontakt z forum (akurat innym) i zainteresowanie fotografią.

Początki nałogu Awatar bruckner
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Duża książka przedewszystkim...
    Ale ona naprawde jest taka droga??
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Po prawdzie to.. nie pamiętam Przeczytałem, pozachwycałem się i odłozyłem na półkę :-D Ale albo to, albo Landscape Photography.
    Heh, no i już wiem dlaczego nie byłem pewny bo tak się składa, że mam... obie

Miasto
    Poznań

Domyślnie czego Wam brakuje w "KSIĄŻCE O FOTOGRAFOWANIU" Andrzeja A. Mroczka???

Witam wszystkich

Dzisiaj Pan Andrzej Mroczek potwierdzając wysłanie "Książki o fotografowaniu" napisał mi:
    "Proszę o uwagi krytyczne o przesłanej książce oraz o życzenia czytelnika – o czym chciałby przeczytać i co zobaczyć, a tego nie znalazł".

Ze względu na to, że będzie tworzone kolejne, III wydanie tej kultowej książki, Wasze uwagi na pewno będą dla Autora pomocne.
    EOS 30D # EF-S 17-85 IS USM # EF 100-400 L IS # lampa Soligor 42AS # PowerShot Pro1 # kilka filtrów

Coś już napisał Awatar matmak
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

...a było tyle rozgłosu, że kolejnego wydania już nie będzie. Nawet na allegro te niby "ostatnie" egzemplarze kosztowały ~900zł

Miasto
    Poznań

Domyślnie

... bo miało nie być, ale pod wpływem wielkiego zainteresowania jednak Autor podjął decyzję że będzie.
    Ale aby było one "na bierząco" potrzebne są również Wasze (użytkowników) uwagi !!! Więc piszcie...
    EOS 30D # EF-S 17-85 IS USM # EF 100-400 L IS # lampa Soligor 42AS # PowerShot Pro1 # kilka filtrów

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie wiem czy pan Mroczek uwzględni to co napiszę ale po przeczytaniu brakowało mi opisanych podstaw pracy z różnymi rodzajami oświetlenia sztucznego (nie zastanego oczywiście) - chodzi mi o lampy błyskowe/studyjne itp.. - nie chodzi mi o podręcznik typu "fotografia studyjna" a zasygnalizowanie i opisanie w stylu p. Mroczka tych zagadnień..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przeczyta Chcę Mu Wasze komentarze przekazać.
    No właśnie przeglądałem przed chwilą na forum temat oświetlenia studyjnego czyżby intuicja ?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comp Zobacz posta
    Przeczyta Chcę Mu Wasze komentarze przekazać.
    No właśnie przeglądałem przed chwilą na forum temat oświetlenia studyjnego czyżby intuicja ?
    Może i tak.. o ile inne zagadnienia są opisane to tego na od razu mi brakowało..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów