Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Problem z kompem - POMOCY

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

proszę oswieć mnie jakie twoim zdaniem są te argumenty bo aby je poznać trzeba mieć na to szansę ...

ponadto dobrze się zastanow bo XP obsługuje max 2 rdzenie i to znacznie mniej efektywnie niz vista

Coś już napisał
    Miasto
    Wawa - Krk - Jasło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    proszę oswieć mnie jakie twoim zdaniem są te argumenty bo aby je poznać trzeba mieć na to szansę ...

ponadto dobrze się zastanow bo XP obsługuje max 2 rdzenie i to znacznie mniej efektywnie niz vista
    Nie chciałeś ich poznać tylko stwierdziłeś ( a to nie to samo ) że są bezsensowne w związku z tym nie chciałeś mieć szansy poznania ich a ja nie mam zamiaru Cię przekonywać ani sie kłócić bo ten wątek o tym nie jest ( ale o tym już pisałem ).

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

kabel do monitora ....

BTW masz quad core i win XP ..... gratuluje pomysłu XP obsługuja (w miarę efektywnie) max 2 rdzenie reszta mocy leży odłogiem ..... btw masz jak nacisniesz ctrl+alt+del w zakładce wydajność 4 okienka z wykorzystaniem mocy proca ?

imo jak najszybciej vista .... ale juz słyszę zupełnie bezsensowne rady w stylu: jak najdłuzej XP ..... co w twoim konkretnym przypadku jest kompletnie pozbawione sensu.

Kabel do monitora też wymieniałem.

Quada kupiłem dlatego, bo prędzej czy później, będę musiał przejść na Vistę / modernizacja przyszłościowa /.

Coś już napisał
    Miasto
    Wawa - Krk - Jasło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Kabel do monitora też wymieniałem.

Quada kupiłem dlatego, bo prędzej czy później, będę musiał przejść na Vistę / modernizacja przyszłościowa /.
    I tu pełna zgoda zaczekaj tylko aż uporają się z błędami ( wydadzą ) service pack który pewnie wymieni polowe ( lub 3/4 ) systemu. Tak było z xpekiem ( na początku też nie był zbyt dobry )

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bs300f Zobacz posta
    Możesz mieć swoje zdanie to jest jasne ale nie poznałeś moich argumentów dlaczego tak się wypowiedziałem więc nie mów że rady innych są bezsensowne bo to jest mocno lekceważące. EOT ten OT

Pisałem już ale może umknęło - sprawdź proszę zasilacz.
    nie miałem szans ich poznać i nadal nie mam wiec kto kogo lekceważy ?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nemeo dzieje Ci się tak tylko na zimnym komputerze (który np. kilka godzin stał nieużywany), czy jeśli wyłączysz komputer i zaraz będziesz chciał go włączyć ponownie (wszystko rozgrzane), to też występuje takie zachowanie?
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ponadto dobrze się zastanow bo XP obsługuje max 2 rdzenie
    Od kiedy?

Efektywność wykorzystania procesorów/rdzeni zależy nie tylko od systemu operacyjnego ale też od konkretnego oprogramowania.

A co do tematu wątku - jak już wspominał bs300f - radzę sprawdzić zasilacz, to jednak jest dość wymagający sprzęt jak chodzi o prąd, więc i zasilacz musi być mocny i stabilny, sam napis "400W" nie wystarczy.
    10D; EF 24-85 mm f/3.5-4.5 USM

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Nemeo dzieje Ci się tak tylko na zimnym komputerze (który np. kilka godzin stał nieużywany), czy jeśli wyłączysz komputer i zaraz będziesz chciał go włączyć ponownie (wszystko rozgrzane), to też występuje takie zachowanie?
    Wczoraj po zmianie karty graficznej, testowałem go i odpalał w 100% ,już myślałem że to wina grafiki, a tu dzisiaj rano odpalam kompa / zimny/ i znowu to samo.

Czyli temperatura rzeczywiście coś ma wspólnego z tym zjawiskiem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Wczoraj po zmianie karty graficznej, testowałem go i odpalał w 100% ,już myślałem że to wina grafiki, a tu dzisiaj rano odpalam kompa / zimny/ i znowu to samo.

Czyli temperatura rzeczywiście coś ma wspólnego z tym zjawiskiem.
    Nie tyle temperatura co prąd. Jeśli wyłączasz/włączasz komputer w krótkich odstępach czasu to kondensatory nie mają kiedy się rozładować. A jeśli zasilacz jest za słaby/uszkodzony to nie jest w stanie naraz podać tyle prądu ile potrzeba - jedna z możliwości.
    W każdym razie radzę skupić się na zasilaniu w tym momencie.
    10D; EF 24-85 mm f/3.5-4.5 USM

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OOko Zobacz posta
    Nie tyle temperatura co prąd. Jeśli wyłączasz/włączasz komputer w krótkich odstępach czasu to kondensatory nie mają kiedy się rozładować. A jeśli zasilacz jest za słaby/uszkodzony to nie jest w stanie naraz podać tyle prądu ile potrzeba - jedna z możliwości.
    W każdym razie radzę skupić się na zasilaniu w tym momencie.
    Właściwie to myślałem że płyta główna jest walnięta, ale twoja teoria też daje dużo do myślenia.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów