Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Problem z kompem - POMOCY

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    niestety wszyscy kiedyś będziemy musieli przejść z XP na Viste.
    Niekoniecznie, ja z Win98 przesiadlem sie na XP, millenium podobno bylo badziewne, wiec nawet sie nie zastanawialem czy je instalowac
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony

Domyślnie

Opcji może być kilka.Nie zagłębiając się w szczegóły może to być bios, karta, albo sam monitor.
    Jak ci się pojawi taka sytuacja ponownie spróbuj zrestartować monitor. Jak nie pomoże to na włączonym kompie, popraw wtyczke przy karcie i przy monit. nasłuchując czy trafo ruszyło jeżeli to kineskop, lub czy w ogóle coś się dzieje.
    Pomysł z podmianą karty jest bardzo słuszny.Jezeli nie słychać jak dyski startują, a jedyny dzwiek z kompa to wiatraki zasilacza i CPU, proponowałbym reset biosu co jest łatwe i nie kosztuje zadnej fatygi.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Coś mi się wydaje że to wina nowego RAM-u,
    potestujemy , zobaczymy.

Uzależniony

Domyślnie

Ale czy komp rusza?Słyszysz jak dyski startują.Ewentualnie muzyczke (jak masz ustawiona)jak windows startuje? Czy wszystko się zatrzymuje zaraz przy starcie?
    Jaki masz zasilacz?
    Nowy ram?Jeżeli w dwoch lub więcej kościach.Zobacz czy się częstotliwości zgadzają i w biosie ustaw je ręcznie,szczegolnie jezeli masz kosci roznych firm.

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Mialem to samo, niestety to byla wina karty wiec mysle ze na 99% u ciebie tez, najlepiej zrob podmianke na inna i wtedy bedzie wiadomo i ewentualnie jeszcze twoja na innym kompie czy daje takie same objawy wtedy bedziesz miec 100% pewnosci
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mam to samo, ale się nie przejmuję Raz na 10 razy da się przeżyć. Słyszałem, że to może być spowodowane niezgodnością grafy z płytą (gigabytowy radeon z asusem).

Czasami komp ruszy - ale wiatraki na chipsecie i procu nie Bios wtedy krzyczy, ale jak go pogonić to wentyle ruszą

Przyznam, że grafę mam nieprzykręconą... ale nie mam jej do czego przykręcać
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Podejrzewałem RAM, ale niestety na innym RAM-ie to samo, czyli wydawałoby się że to grafika, ale niestety po zmianie karty graficznej na inną, dalej to samo.

Skończyły mi się pomysły, co to może być ?

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Mam to samo, ale się nie przejmuję Raz na 10 razy da się przeżyć.
    Tylko że u mnie to nie jest 1 na 10, tylko czasami 9 na 10.
    Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 18-10-2007 o 09:00 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar orzeh
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

no to zamien jeszcze monitor - moze to on jest popsuty
    pozdrawiam
    orzeh

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

kabel do monitora ....

BTW masz quad core i win XP ..... gratuluje pomysłu XP obsługuja (w miarę efektywnie) max 2 rdzenie reszta mocy leży odłogiem ..... btw masz jak nacisniesz ctrl+alt+del w zakładce wydajność 4 okienka z wykorzystaniem mocy proca ?

imo jak najszybciej vista .... ale juz słyszę zupełnie bezsensowne rady w stylu: jak najdłuzej XP ..... co w twoim konkretnym przypadku jest kompletnie pozbawione sensu.
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 18-10-2007 o 09:21

Coś już napisał
    Miasto
    Wawa - Krk - Jasło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    kabel do monitora ....
    [CIACH]
    imo jak najszybciej vista .... ale juz słyszę zupełnie bezsensowne rady w stylu: jak najdłuzej XP ..... [CIACH]
    Możesz mieć swoje zdanie to jest jasne ale nie poznałeś moich argumentów dlaczego tak się wypowiedziałem więc nie mów że rady innych są bezsensowne bo to jest mocno lekceważące. EOT ten OT

Pisałem już ale może umknęło - sprawdź proszę zasilacz.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów