Opcji może być kilka.Nie zagłębiając się w szczegóły może to być bios, karta, albo sam monitor.
Jak ci się pojawi taka sytuacja ponownie spróbuj zrestartować monitor. Jak nie pomoże to na włączonym kompie, popraw wtyczke przy karcie i przy monit. nasłuchując czy trafo ruszyło jeżeli to kineskop, lub czy w ogóle coś się dzieje.
Pomysł z podmianą karty jest bardzo słuszny.Jezeli nie słychać jak dyski startują, a jedyny dzwiek z kompa to wiatraki zasilacza i CPU, proponowałbym reset biosu co jest łatwe i nie kosztuje zadnej fatygi.
Coś mi się wydaje że to wina nowego RAM-u,
potestujemy , zobaczymy.
Ale czy komp rusza?Słyszysz jak dyski startują.Ewentualnie muzyczke (jak masz ustawiona)jak windows startuje? Czy wszystko się zatrzymuje zaraz przy starcie?
Jaki masz zasilacz?
Nowy ram?Jeżeli w dwoch lub więcej kościach.Zobacz czy się częstotliwości zgadzają i w biosie ustaw je ręcznie,szczegolnie jezeli masz kosci roznych firm.
Mialem to samo, niestety to byla wina karty wiec mysle ze na 99% u ciebie tez, najlepiej zrob podmianke na inna i wtedy bedzie wiadomo i ewentualnie jeszcze twoja na innym kompie czy daje takie same objawy wtedy bedziesz miec 100% pewnosci
60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen
Mam to samo, ale się nie przejmujęRaz na 10 razy da się przeżyć. Słyszałem, że to może być spowodowane niezgodnością grafy z płytą (gigabytowy radeon z asusem).
Czasami komp ruszy - ale wiatraki na chipsecie i procu nieBios wtedy krzyczy, ale jak go pogonić to wentyle ruszą
Przyznam, że grafę mam nieprzykręconą... ale nie mam jej do czego przykręcać![]()
Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 18-10-2007 o 09:00 Powód: Automerged Doublepost
no to zamien jeszcze monitor - moze to on jest popsuty![]()
pozdrawiam
orzeh
kabel do monitora ....
BTW masz quad core i win XP ..... gratuluje pomysłu XP obsługuja (w miarę efektywnie) max 2 rdzeniereszta mocy leży odłogiem ..... btw masz jak nacisniesz ctrl+alt+del w zakładce wydajność 4 okienka z wykorzystaniem mocy proca ?
imo jak najszybciej vista .... ale juz słyszę zupełnie bezsensowne rady w stylu: jak najdłuzej XP ..... co w twoim konkretnym przypadku jest kompletnie pozbawione sensu.
Ostatnio edytowane przez popmart ; 18-10-2007 o 09:21