Czytając sobie angielską Wikipedię natknąłem się na tekst o jednej z wad EOSa 350D. (Szczerze, nie wiem dlaczego akurat jego?) :smile: Mianowicie chodzi o problem wygięcia pinów w aparacie podczas wkładania karty pamięci, którego podobno Canon nie podciąga pod gwarancję i ich naprawa jest bardzo droga. Oryginalny tekst:
Pytanie jak bardzo jest to prawdopodobne i ewentualnie jakiej firmy karty są niepolecane, bo słyną z wyginania pinów?It is possible to bend the male pins of the Compact Flash connector inside the camera. This is a very expensive repair which Canon does not offer under warranty. It can happen relatively easily but can be avoided by very carefuly inserting a new card and feeling for unusual resistance, excessive force is the primary cause but may also be due to the contact surface design of some CF cards. The problem is more of a design issue of the CF card mechanism and can happen in other CF equipped devices.Osobiście nie znalazłem żadnego postu na ten temat w polskim internecie, jedynie nieliczne na zagranicznych stronach. Może to zdarza się po prostu nieuważnym, albo wkładającym kartę innym bokiem? ;-) Przy wyciąganiu jest specjalny guziczek, który wypycha nam kartę, a przy wkładaniu naprowadzają nas na piny odpowiednie "szyny". :smile: