Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Numeracja zdjęć

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Numeracja zdjęć

Mam pytanie czy jeśli robie zdjęcia jednym body (5d) i pliki maja numery np. IMG_9000 to jeśli przełożę tą kartę z tymi
    zdjęciami do drugiego body (30D) to 2 aparat będzie kontynuował numerację i kolejny plik będzie miał numer 9001. Wydaje mi się że tak będzie ale chcę się upewnić.
    Jeśli tak to powstaje dziwna sytuacja bo można w nowym aparacie "niby nabić" 9000 fotek w kilka sekund:-D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

A co ma wspólnego nazwa pliku i folderu z rzeczywistą ilością fotek? Jak zresetujesz licznik do zera to też powstaje dziwna sytuacja, że aparat nówka? Są ludzie, którzy wogóle nie używają ciągłej numeracji, bo i po co. Jedyny problem w Canonie to to, że nie podaje fizycznej ilości klapnięć (tak jak np. Nikon), tylko trzeba uderzać do serwisu, żeby się dowiedzieć.

PS> Wydaje mi się, że będzie kontynuował.

Pozdro

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    Mam pytanie czy jeśli robie zdjęcia jednym body (5d) i pliki maja numery np. IMG_9000 to jeśli przełożę tą kartę z tymi
    zdjęciami do drugiego body (30D) to 2 aparat będzie kontynuował numerację i kolejny plik będzie miał numer 9001. Wydaje mi się że tak będzie ale chcę się upewnić.
    Jeśli tak to powstaje dziwna sytuacja bo można w nowym aparacie "niby nabić" 9000 fotek w kilka sekund:-D
    Tak bedzie kontynuował.Jak kupiłem 5d to włozyłem karte z 20d i za pare minut miałem ~9000 zdjęc.Ale jak w poscie wyżej wobec mozliwości resetowania tej wartosci nie ma to znaczenia.Jezeli chce sie tej sytuacji uniknąc wystarczy włozona "obcą" kartę od razu sformatowac.

Uprawnienia umieszczania postów