Strona 23 z 27 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 270

Wątek: 1Ds Mark II vs 5D

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    A co do AFa to raczej myslałem o przykładzie naprawde ostrych fotek w trudnych warunkach
    Nadal trudno zademonstrować na przykładach. Siatka 45 pól AF jest na tyle gęsta, że punkty można grupować, bo są ułożone jeden obok drugiego.

Przykładowo po ustawieniu C.Fn17, nawet jak masz aktywny tylko jeden z punktów AF, to inne znajdujące się dookoła (7 lub 13 - do wyboru) będą go wspomagać. To daje bardzo dużo podczas robienia zdjęć z AI SERVO (ptaki w locie itp).

Poza tym 1Ds ma ten sam moduł AF co szybkostrzelny 1D, a tam AF musi działać błyskawicznie.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Poza tym 1Ds ma ten sam moduł AF co szybkostrzelny 1D, a tam AF musi działać błyskawicznie.
    I działa. Od soboty jestem właścicielem deesa po Oskarkowym. Af działa tak dobrze jak w moich wcześniejszych reporterskich jedynkach. Obraz o niebo lepszy. Plastyka pełnej klatki i mały szum. Świetna pucha.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Jarek, zmieniasz na Ds3 czy systame..??

mam pytanie czy przy serwo jesli obiekt przesuwa się w kadrze to czy kolejne punkty przejmują obiekt...??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta

mam pytanie czy przy serwo jesli obiekt przesuwa się w kadrze to czy kolejne punkty przejmują obiekt...??
    Tak (Mk III):
    "AI Servo AF mode: The camera always starts to track the subject with the center AF point. If the subject then moves away from that AF point, the camera will “pass it off” to outer AF points to continue tracking the subject."
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W MarkuII również tak, ale to się dzieje gdy wybrane są wszystkie punkty AF.
    Przed ewentualnym kupnem polecam ściągnąć instrukcję. Na prawdę warto ją przeczytać.

Perf
    Guest

Domyślnie

Przed ewentualnym kupnem polecam ściągnąć instrukcję. Na prawdę warto ją przeczytać.
    A w wersji PL można gdzieś kupić lub ściągnąć ?

Zablokowany

Domyślnie

Bywały na allegro. PDFa ma, z tego co wiem Paweloon z CB.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    I działa. Od soboty jestem właścicielem deesa po Oskarkowym. Af działa tak dobrze jak w moich wcześniejszych reporterskich jedynkach. Obraz o niebo lepszy. Plastyka pełnej klatki i mały szum. Świetna pucha.
    Cieszę się, że wszystko OK. 1DsII to naprawdę świetny aparat. Swoją drogą, miło było poznać.
    Zmieniać system? A na jaki?
    W planach mam 1Ds3 i 5dII na backup do bagażnika.
    Tylko jeszcze muszę 1dmkIII sprzedać, żeby mieć na nowe zabawki.

Cały czas się biję z myślami, który pierwszy kupić. Ds już droższy nie będzie, z drugiej strony do kwietnia raczej go nie będę potrzebował.
    Za to cena 5DII jest wywindowana, pewnie przez kilka miesięcy spadnie o 500-700zł.

No i sam cholera nie wiem. Widział ktoś gdzieś porównania szumów i detali z 5DII i Ds3?

Aha, Marku, ten Ds3 z Karpacza był chyba uszkodzony. Szumiał gorzej niż 300D, załamka normalnie.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Pamiętam, bo na ISO 1600 na wyświetlaczu była kasza.Njpierw myslałem że to 3200, a i tak duże sie wydawały.No i to zawieszenie się.No to pan W. miał tam chyba wszystko uszkodzone.... Coraz bardziej mam wrażenie, że cały ten canon to jeden wielki bubel. Własnie kupiłem z oficjalnej dystrybucji 24L i AF sie zacina.
    Kolega, znany dobrze na tym forum zakupił uzywany 1Ds II i na wszystkich szkłach eL miał frontfocus. O czym to swiadczy??

Strona 23 z 27 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów