Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 270

Wątek: 1Ds Mark II vs 5D

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Chętnie obejrzałbym zdjęcia michała w highresach, bo ten mały szum mnie zafrapował Zaczynam się skrobać na deesa dwójkę
    dla mnie sprawa jest już jasna - 1ds mark II.
    To jest puszka na lata jeśli się dobrze wybierze. Minusem jest wyświetlacz LCD,
    który jest malutki. Ale AF jest na tyle celny i pewny, że można to "chromolić".
    (nie trzeba nerwowo sprawdzać tak jak np. w 350D czy AF trafił).

ciekawe jakby wypadły te same sample ale robione 5D II ? bo testy wysokich ISO robione w dobrym świetle to dla mnie jakaś pomyłka/propaganda.

Nawet jeśli 5D II jest lepszy jeśli chodzi o szumy o 1 działkę przysłony, to i tak dla mnie lepszym wyborem jest jedynka.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    dla mnie sprawa jest już jasna - 1ds mark II.
    To jest puszka na lata jeśli się dobrze wybierze.
    To oczywiście rzecz indywidualna ale teraz nie ma już puszek na lata. Teraz są puszki w danej chwili lepsze od dotychczasowych. Na wiosnę znów się okaże, że te obecne to takie jakby przestarzałe już ......
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Teraz są puszki w danej chwili lepsze od dotychczasowych. Na wiosnę znów się okaże, że te obecne to takie jakby przestarzałe już ......
    To bardzo niepedagogiczne, bardzo!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To oczywiście rzecz indywidualna ale teraz nie ma już puszek na lata. Teraz są puszki w danej chwili lepsze od dotychczasowych. Na wiosnę znów się okaże, że te obecne to takie jakby przestarzałe już ......
    Zgadzam sie z Kolekcjonerem, dla osoby zarobkowo zajmujacej sie fotografia nie ma teraz puszki na lata. Za dwa - trzy lata najlepsza dostepna teraz puszka bedzie pod wzgledem jakosci technicznej zdjec znacznie ustepowac nawet amatorskim body. Co prawda ilosc pixeli juz przezstaje sie liczyc bo 10+ naprawde wystarczy prawie kazdemu ale nadal usprawnienia beda szly w rozpietosc tonalna, mniejsze szumy itd. I choc twoj aparat nadal bedzie robil tak samo dobre zdjecia jak teraz, to problem w tym ze aparaty konkurencji beda robily lepsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    Zgadzam sie z Kolekcjonerem, dla osoby zarobkowo zajmujacej sie fotografia nie ma teraz puszki na lata. Za dwa - trzy lata najlepsza dostepna teraz puszka bedzie pod wzgledem jakosci technicznej zdjec znacznie ustepowac nawet amatorskim body. Co prawda ilosc pixeli juz przezstaje sie liczyc bo 10+ naprawde wystarczy prawie kazdemu ale nadal usprawnienia beda szly w rozpietosc tonalna, mniejsze szumy itd. I choc twoj aparat nadal bedzie robil tak samo dobre zdjecia jak teraz, to problem w tym ze aparaty konkurencji beda robily lepsze.
    nieprawda moim zdaniem. przesadzasz i to baaardzo.

Canon 1Ds mark II miał premierę 3 lub 4 lata temu (nie chce mi się sprawdzać) - a jakość obrazków jakie produkuje jest nawet teraz na bardzo wysokim poziomie.
    I będzie na wysokim poziomie za 2-3 lata.
    Oczywiście że będą różnice - ale nie takie, żeby zmieniać puszkę co 2 lata.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W jedynkach obsługa Af nie nastręcza żadnego poblemu - duże koło nastaw - gora dół, małe przy spuście - boki. Ja błyskawicznie skaczę po wszystkich polach - a jest ich prawie 50!

w jedynce można ograniczyć liczbę punktów AF do np. 11 (w Custom Functions).

oprócz tego można "zarejestrować" sobie wybrany punkt AF - i wracać do niego w razie potrzeby. - ale to jeszcze dokładnie sprawdzę w robocie.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 30-09-2008 o 19:59 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

oprócz tego można "zarejestrować" sobie wybrany punkt AF - i wracać do niego w razie potrzeby. - ale to jeszcze dokładnie sprawdzę w robocie.
    Oczywiście, że można. Ja celowo używam wszystkich pól, tak lubię. Zapamiętany mam środkowy, wracam jednym naciśnięciem. obsługa AF-a leży mi bardziej niż w 40d i 5d. O samym AF - ie już nie wspomnę przez grzeczność. Mnie również dees drugi wydaje się wciąż puszką bardzo zacną, szkoda, że tak trzyma cenę. Za zdrową sztukę trzeba wywalić te 10-11 koła. Ale warto. Czuję, że dwójki będą pożądanym stuffem po objawieniu gawiedzi piątki drugiej. Jak ktoś ma te 8,5 to chętnie dołoży 1,5 do świetnego AF-a i pancernej puchy. Ja bym dołożył

Domyślnie

Oczywiście, że można. Ja celowo używam wszystkich pól, tak lubię. Zapamiętany mam środkowy, wracam jednym naciśnięciem. obsługa AF-a leży mi bardziej niż w 40d i 5d. O samym AF - ie już nie wspomnę przez grzeczność. Mnie również dees drugi wydaje się wciąż puszką bardzo zacną, szkoda, że tak trzyma cenę. Za zdrową sztukę trzeba wywalić te 10-11 koła. Ale warto. Czuję, że dwójki będą pożądanym stuffem po objawieniu gawiedzi piątki drugiej. Jak ktoś ma te 8,5 to chętnie dołoży 1,5 do świetnego AF-a i pancernej puchy. Ja bym dołożył
    a wyświetlacz ? nie doskwiera Ci ? maleństwo to jest.
    napisz coś o wyświetlaczu, masz duży 'ekspirens'.

Bywalec

Domyślnie

Mnie również dees drugi wydaje się wciąż puszką bardzo zacną, szkoda, że tak trzyma cenę. Za zdrową sztukę trzeba wywalić te 10-11 koła. Ja bym dołożył
    No nie wiem skąd Wy te ceny bierzecie. Leży na forum ogłoszenie w cenie za 7900 z gwarancją i rachunkiem, a wszyscy piszą 10-11 koła. Chyba będę musiał cenę podwyższyć ;-)
    Fakt, że cenę trzyma dość dobrze, bo to w sumie niezły sprzęt i do pracy gdzie AF jest ważny bym powiedział, że w sumie bezapelacyjnie lepszy od nowej piątki.
    hm...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    No nie wiem skąd Wy te ceny bierzecie. Leży na forum ogłoszenie w cenie za 7900 z gwarancją i rachunkiem, a wszyscy piszą 10-11 koła. Chyba będę musiał cenę podwyższyć ;-)
    Fakt, że cenę trzyma dość dobrze, bo to w sumie niezły sprzęt i do pracy gdzie AF jest ważny bym powiedział, że w sumie bezapelacyjnie lepszy od nowej piątki.
    Mam klienta na mojego 1dmkII, jak kupi to wyjmuję od ciebie deesa.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

nieprawda moim zdaniem. przesadzasz i to baaardzo.

Canon 1Ds mark II miał premierę 3 lub 4 lata temu (nie chce mi się sprawdzać) - a jakość obrazków jakie produkuje jest nawet teraz na bardzo wysokim poziomie.
    I będzie na wysokim poziomie za 2-3 lata.
    Oczywiście że będą różnice - ale nie takie, żeby zmieniać puszkę co 2 lata.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Widze ze musze sie blizej przygladnac temu aparatowi....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów