Strona 3 z 27 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 270

Wątek: 1Ds Mark II vs 5D

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wakeford Zobacz posta
    dzięki za fotki, ale nie można ich otworzyć, może masz coś w jakimś zwykłym formacie, bo strasznie jestem ciekaw...
    Trzeba klinąć w download i ściągniesz jpgi na kompa
    Działa na 100%

sv
    Guest

Domyślnie

dzięki za fotki, ale nie można ich otworzyć, może masz coś w jakimś zwykłym formacie, bo strasznie jestem ciekaw...
    te fotki mają ponad 5 mega; musisz wejść na likna powyżej, a potem zapisać je na dysku (kliknij: download now)

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Z 1d mk III (10 mpix) z powodzeniem drukuję fotki 60 na 80 i zapewniam cię, że nic im nie brakuje.
    I chcesz przez to powiedzieć że na takiej samej wielkości wydruku (60x80) jakość z Twojego 10mpx będzie taka sama jak z 16mpx jeśli tak to gratuluje dobrego samopoczucia

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    I chcesz przez to powiedzieć że na takiej samej wielkości wydruku (60x80) jakość z Twojego 10mpx będzie taka sama jak z 16mpx jeśli tak to gratuluje dobrego samopoczucia
    nie kolego, ale będzie na tyle zbliżona, że z odległości 0,5m nie odróżnisz jednej fotki od drugiej.
    swoją drogą jestem ciekaw ile fotek ze ślubu potrzebujecie w tym formacie.

Coś już napisał

Domyślnie

ok, udalo się, fotki są ok, ale ciężko powiedzieć na ten temat szerzej, musiałbym zobyczyć jakieś fotki z koscioła, pleneru itd, ale ogólnie jest ok, nawet bardzo...

pomus
    Guest

Domyślnie

ojej zalosni jestescie posiadacze 5d-jak to boli,prawie o wlos wygraliscie walke z 40d(watek zostal zamkniety przez fana 5d,albo moze posiadacza?),wiem ze kilka lat temu 5d to byl przelom,wydaliscie kope kasy na niego.Zrozumcie jedno prosze - POSTEP IDZIE DO PRZODU i nie wciskajcie kitow,ze np mark iles tam(nie wazne) jest gorszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!prawda bolesna,ale trzeba sie z nia pogodzic,jak nie to sprzedac poczciwca i czekac na nastepce.

sv
    Guest

Domyślnie

ok, udalo się, fotki są ok, ale ciężko powiedzieć na ten temat szerzej, musiałbym zobyczyć jakieś fotki z koscioła, pleneru itd, ale ogólnie jest ok, nawet bardzo...

co tu jest ciężko powiedzieć? 1d mk III szumi porównywalnie lub nieznacznie mniej od 5d. mic lepszego do tej pory nie ma na rynku (wiem; teoretycznie aparat widmo nikon d3 :-), ale ten to jest taki bardziej wirtualny.

Domyślnie

mnie najbardziej męczą teksty, że do ślubów potrzebne jest co najmniej 13mln. O co chodzi? W jakim formacie robicie odbitki? Jedyna sytuacja, gdzie może być potrzebne dużo pixeli, to fotografia wszystkich gości przed kościołem, jeśli ktoś będzie chciał później z tego portret jednej z osób zrobić :grin:

Pisanie, że 1D MarkIII ma za słabą jakość do fotografii ślubnej to delikatnie mówiąc gruba pomyłka i nie jest to tylko moja próba uzasadnienia bezsensownego zakupu tego badziewia :rolleyes:

Myślę, że to maniackie poszukiwania tego pixela przeważającego o tym, że jakość jest dobra albo żenująca. Kto ogląda te obrazki później przy 100% powiększeniu? Kto je drukuje w rozmiarach plakatów? Już 10D dawało bardzo dobrą jakość obrazu, dla reportaży i wielu innych rzeczy w stu procentach satysfakcjonującą. Tylko tam brakowało innych rzeczy, takich jak dobra prędkość zapisu, duży bufor, AF, ISO i jeszcze kilku innych rzeczy. Teraz jest to rewelacyjne, ale nawet na 1DMkIII można ponarzekać, right? Zgięcie

Aha! napiszcie w jakim formacie robicie odbitki ze ślubów, pliiz, bo naprawdę nie wiem, o co chodzi. Ja standard 15x23 i 20x30, na życzenie 30x45. Przez tyle lat nie miałem ani jednej prośby o większe.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 11-10-2007 o 17:25
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pomus Zobacz posta
    ojej zalosni jestescie posiadacze 5d-jak to boli,prawie o wlos wygraliscie walke z 40d(watek zostal zamkniety przez fana 5d,albo moze posiadacza?),wiem ze kilka lat temu 5d to byl przelom,wydaliscie kope kasy na niego.Zrozumcie jedno prosze - POSTEP IDZIE DO PRZODU i nie wciskajcie kitow,ze np mark iles tam(nie wazne) jest gorszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!prawda bolesna,ale trzeba sie z nia pogodzic,jak nie to sprzedac poczciwca i czekac na nastepce.
    Wisi mi człowieku co masz do powiedzenia , jak większość posiadaczy 5D nie zabieram głosu w takich tematach bo mam to co mam i się z tego cieszę. A skoro o oparatach wypowiadają się osoby które ich nie mają ( Takie jak Ty ) to skąd wiesz co jest lepsze ??? , masz jakieś porównanie czy cytujesz gazety ?
    5d + L plecak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semtex Zobacz posta
    Wisi mi człowieku co masz do powiedzenia , jak większość posiadaczy 5D nie zabieram głosu w takich tematach bo mam to co mam i się z tego cieszę. A skoro o oparatach wypowiadają się osoby które ich nie mają ( Takie jak Ty ) to skąd wiesz co jest lepsze ??? , masz jakieś porównanie czy cytujesz gazety ?
    Zgadzam się, Canon 5D to świetny aparat a takie teksty chyba tylko mają podirytować ludzi. Po co? Gawędziarzy jak widać nie brakuje, siedzą z zaciśnietymi pięściami przed kompem i dop....ają wszystkim dokoła, żeby dać ujście swojej frustracji.

W sumie po przeczytaniu kilka takich deprymujących wypowiedzi zaczynam mieć dosyć forum, tego, jak i innych. Ale może to nie kwestia sposobu komunikacji, bo kłótnie oglądałem też na giełdzie fotograficznej, kiedy kilku mędrców zebrało się i każdy próbował udowadniać innym, że jego aparat jest najlepszy. Przecież wiadomo, że jest i nie ma co o tym rozmawiać, tak jak o religii.. trafi się na maniaka i koniec
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 11-10-2007 o 17:46
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Strona 3 z 27 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów