mnie najbardziej męczą teksty, że do ślubów potrzebne jest co najmniej 13mln. O co chodzi? W jakim formacie robicie odbitki? Jedyna sytuacja, gdzie może być potrzebne dużo pixeli, to fotografia wszystkich gości przed kościołem, jeśli ktoś będzie chciał później z tego portret jednej z osób zrobić :grin:
Pisanie, że 1D MarkIII ma za słabą jakość do fotografii ślubnej to delikatnie mówiąc gruba pomyłka i nie jest to tylko moja próba uzasadnienia bezsensownego zakupu tego badziewia :rolleyes:
Myślę, że to maniackie poszukiwania tego pixela przeważającego o tym, że jakość jest dobra albo żenująca. Kto ogląda te obrazki później przy 100% powiększeniu? Kto je drukuje w rozmiarach plakatów? Już 10D dawało bardzo dobrą jakość obrazu, dla reportaży i wielu innych rzeczy w stu procentach satysfakcjonującą. Tylko tam brakowało innych rzeczy, takich jak dobra prędkość zapisu, duży bufor, AF, ISO i jeszcze kilku innych rzeczy. Teraz jest to rewelacyjne, ale nawet na 1DMkIII można ponarzekać, right? Zgięcie
Aha! napiszcie w jakim formacie robicie odbitki ze ślubów, pliiz, bo naprawdę nie wiem, o co chodzi. Ja standard 15x23 i 20x30, na życzenie 30x45. Przez tyle lat nie miałem ani jednej prośby o większe.