Cytat Zamieszczone przez wakeford Zobacz posta
Użytkuję Canona 5D. Ogólnie to solidny sprzęt, ale można mieć sporo zastrzeżeń do AF tj. szybkości i celnośći. Planuję przesiadkę na Marka II DS, bo widzę, że ceny spadają (na razie używanych) i chcę mieć sprzet profi do reporterki i ślubów, a tu mój 5 D już kilka razy mnie zawiódł.
Jeżeli ktoś miał REALNY kontakt z tym sprzętem, to chętnie zasięgnę rady czy warto. Za sumę, za jaką można kupić obecnie Marka II DS spodziewam sie też wyraźnie lepszej jakości zdjęć niż z 5D !, a nie wiem, czy opinie krążące na temat wyższej jakości fotek z DS II niż z 5 D są prawdziwe, bo o 5 D też krążyły legendy, które przynajmniej w relacji do ceny zakupu, moim zdaniem, były przesadzone.
A nie myślałeś jednak o 1Ds mkIII. Postęp w stosunku do tych body spory. Do tego do reporterki nie musisz używać pełnej rozdzielczości nawet jeśli chcesz używać Raw-ów (sRaw). 5 kl/s też myślę, że spokojnie wystarczy. Ze wstępnych sampli widać, że pod względem jakości obrazu to body jest świetne. Oczywiście REALNEGO kontaktu z nim nie miałem ale może warto go rozważyć. Zwłaszcza że cena nie będzie chyba u nas tak wysoka jak wyglądało to na początku.

Panowie a może jednak lepiej sobie odpuścić te wojenki.