Pokaż wyniki od 1 do 10 z 270

Wątek: 1Ds Mark II vs 5D

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Wg mnie przy obecnej tendencji upychania kolejnych mega pixeli na matrycach 5d za pewien czas bedzie wspominany jak słaba puszka o legendarnej jakości obrazu. Co do jego następcy to nie liczyłbym na wcześniejszy jego debiut niż na wiosnę 2008 i raczej oscylowałbym z ceną koł 3-3,5 k$. Aczkolwiek z ploek można wywnioskować że bedzie to już inna matryca o 17mpix - czy o tej samej jakości ??
    hmmm ciekawe jaka będzie degradacja obrazu przy 4 mpixelach więcej i czy iso3200 będzie dużo gorsze od tego w 5D.

Cytat Zamieszczone przez Tequil Zobacz posta
    Sądze, ze do masówki jaką jest reportaz ślubny to na ten moment, 40D lub 1DmkIII
    Zastanawiam się czy AF w C40D jest lepszy/gorszy/podobny w skutecznośći do tego w 5D, wiem że inny i nowszy ale czy lepszy w końcu 40D to model niższy.

Czym więcej czytam CB tym bardziej odechciewa mi się zakupu 5D wychodzi na to że to słaba puszka, oczywiście traktuje takie wypowiedzi trochę z przymrużeniem oka, przecież spora grupa osób zajmująca się zawodowo ślubami używa 5D i chyba dobrze sobie radzi, niemniej niepewność u mnie wzrasta, czy ten AF w kościołach sobie poradzi ?, może lepiej kupić C40D i zbierać na następce 5D...ech.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 25-10-2007 o 08:30
    C - lustra, szkła i błysk

Uprawnienia umieszczania postów