Strona 11 z 27 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 270

Wątek: 1Ds Mark II vs 5D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gostyn Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    1d mkII i mkIIn są identycznych rozmiarów jak ds i tysiące reporterów na całym świecie ich używa i nie narzekają. IMO rozmiary jedynek to ostatnia rzecz na którą bym narzekał.
    Jak dla mnie, z uwagi ze dlonie mam proporcjonalne do mojej budowy ciala (192 cm/110 kg) wielkosc 1D to zaleta. Kazdy moj aparat w przeciagu ostatnich 10 lat mial obowiazkowo doczepionego gripa. Jedyny aparat ktory rzeczywiscie mi ciazy to hasselblad z ob. 210 - po jakim czasie rece opadaja.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Nie mówie że problemów nie ma bo są. Po prostu wiem kiedy da sobie rade a kiedy nie i wtedy nie przyciskam spustu

Przykłady?
    ...
    po prostu znać granice swojego ekwipunku.

sądzisz, że nie znam granic swojego "ekwipunku"?

te 3 zdjęcia mają być potwierdzeniem tego, że "bez większych problemów" mozna fotografowac tańczących ludzi przy f 1.2 na FF?

1 primo - to chyba z 30d, nie z 5d - ciut inna GO,
    drugie - to żaden przykład - mam na pęczki takich fot - w dość statycznych sytuacjach.

problem w tym, że z prawdziwie dynamicznych, tanecznych scen mam sporo odrzutów, bo GO jest naprawde papierowa a ludziom w tańcu muzyka zwykle nie przeszkadza i cięzko coś przewidzieć.

fotografowanie tańca "bez większych problemów" nie polega chyba na eliminacji nieudanych kadrów ;-)
    Ostatnio edytowane przez habakuk ; 05-02-2008 o 09:50

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gostyn Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    fotografowanie tańca "bez większych problemów" nie polega chyba na eliminacji nieudanych kadrów ;-)
    Podoba mi sie to zdanie. Taniec jest chyba najwiekszym wyzwaniem dla AF na calym weselu. Chociaz ostatnio zrobilem zdjecie w tancu, gdzie fotka nie byla ostra, a jednak PM spodobalo sie to zdjecie. Do tej pory zeby uzyskac fajna GO, uzywalem 70-200, w tym roku kupuje 85/1,8 - zobaczymy jak sie sprawdzi.
    Ostatnio edytowane przez bastiano ; 05-02-2008 o 11:47

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    ....M i s t r z u - a może zamiast pastwić sie nad moim niezrozumiałym tekstem - zapytaj kolegi co miał na myśli pisząc:"...fotograf może w pewnym wymiarze nadrobić braki sprzętowe. Ja bez wielkich problemów robie na 85/1.2 zdjęcia w tańcu a jest to najwolniejsze szkło jakie miałem w rękach..."
    Po co mam pytać? Przecież wiem to od Ciebie. Używa hiperfokalnej
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 05-02-2008 o 16:32
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Chyba inaczej traktujemy zdjęcia z tańca Jeśli mówisz o fotkach w tańcu "z doskoku" to rzeczywiście 85/1.2 jest za wolna Wtedy wkracza 17-40 i spawarka
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Jeśli mówisz o fotkach w tańcu "z doskoku" to rzeczywiście 85/1.2 jest za wolna Wtedy wkracza 17-40 i spawarka

spawarka - dobre

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Jak trzeba to trzeba
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    tak poza nawiasem mówiąc to zaczynam coraz bardziej nie lubić canona..
    jak patrzę na stronie www canona zestawienie lustrzanek cyfrowych to myślę sobie że większego skur*** zrobić nie można było z ich strony - piękny marketing - tak pomyślany, że żeby choć troszeczkę zrobić więcej w kwestii fotografii to trzeba ładować pieniążki w tę firmę. Ograniczanie wielkości matryc w pewnych modelach, szybkość jednych puszek, nie-szybkość innych puszek, liczba pikseli w jednych, mniejsza liczba w innych (no bo po co ładować więcej pikseli w 1d mark III - jeszcze przypadkiem klienci zaczną go używać w studiu za bardzo...).
    a najbardziej wkur*** mnie fakt, że nie mogę do 2 tysięcy kupić jakiegoś szkiełka - zamiennika KITa do mojej 350D... mam na myśli canona - nie tamrona czy sigmę.
    żąl za tyłek ściska.
    sorki za wulgaryzmy.
    E, przesadzasz... Pewnie byś chciał żeby 350D było FF , 21pix i strzelało 7kl/sek a na dodatek było jeszcze elegancko uszczelnione - oczywiście ze stopu magnezu... no i kitem była by tania 16-35 f2.8L II

:]

Zablokowany
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Witam, wszystkich.

jak uwazacie: czy cena nastepcy 5D bedzie okolo 3000$ i czy to nowe body moze byc lepsze/porownywalne z 1DS MKII ?. Pytam dlatego iz zastanawiam sie nad kupnem 1Ds MKII, i nie wiem czy czekac na 5D MKII (tylko pytanie ile), czy kupowac za 3000$ 1Ds MKII.

Poczatkowo i tak chcialem kupic 5D, gdyz i tak pieniedzy nie planuje zarabiac na foceniu.

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gator Zobacz posta
    Witam, wszystkich.

jak uwazacie: czy cena nastepcy 5D bedzie okolo 3000$ i czy to nowe body moze byc lepsze/porownywalne z 1DS MKII ?. Pytam dlatego iz zastanawiam sie nad kupnem 1Ds MKII, i nie wiem czy czekac na 5D MKII (tylko pytanie ile), czy kupowac za 3000$ 1Ds MKII.

Poczatkowo i tak chcialem kupic 5D, gdyz i tak pieniedzy nie planuje zarabiac na foceniu.
    Chcesz robić zdjęcia - kup i do dzieła Chcesz odczuwać, że jesteś "gościem" o masz "sprzęcicho" czekaj i dzwoń do wróżki ... Temat wielokrotnie wałkowany. Mam 5D od 3 tygodni, też czekałem.
    Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 07-02-2008 o 15:08
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Strona 11 z 27 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów