Strona 2 z 27 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 270

Wątek: 1Ds Mark II vs 5D

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jeszcze przez miesiąc najlepszy
    jasne:-)

za miesiąc najlepszy będzie 1ds mk III, a mareczek spadnie na drugie miejsce :-)

Domyślnie

Użytkuję Canona 5D. Ogólnie to solidny sprzęt, ale można mieć sporo zastrzeżeń do AF tj. szybkości i celnośći.
    a nie wiem, czy opinie krążące na temat wyższej jakości fotek z DS II niż z 5 D są prawdziwe, bo o 5 D też krążyły legendy, które przynajmniej w relacji do ceny zakupu, moim zdaniem, były przesadzone.
    popieram w całej rozciągłości ....Niektórzy wydali dwa razy wiecej na 5d a i tak lepszych jakosciowo i technicznie fotek nie robią...od czasu do czasu jakiś portrecik który i tak ogladaja tylko na standardowej odbitce albo pomniejszonej wersji w necie Przedewszystkim licza sie mozliwosci jakie daje aparat jak koledzy pisza wyzej...dłuzszą ogniskową na aps-c i aps-h oraz wiecej klatek na sekunde i celniejszy af widac nawet na najmniejszej odbitce no i nie trzeba juz nosic ze soba mega ciezkich szkieł z mega ogniskową
    Ostatnio edytowane przez canik ; 11-10-2007 o 13:09

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

O matko! A ten znowu swoje, zamknęli mu jeden wątek to się przeniósł.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

cześć canik! Czym focisz? Jak zastapisz af z jedynki w piatce? Jak moge zobaczyc dluzsza ogniskowa z aps-c na odbitce? Czym focisz?

Cytat Zamieszczone przez wakeford Zobacz posta
    Użytkuję Canona 5D. Ogólnie to solidny sprzęt, ale można mieć sporo zastrzeżeń do AF tj. szybkości i celnośći. Planuję przesiadkę na Marka II DS, bo widzę, że ceny spadają (na razie używanych) i chcę mieć sprzet profi do reporterki i ślubów, a tu mój 5 D już kilka razy mnie zawiódł.
    Af-a z jedynki nie zastąpisz niczym. Warto dopłacić? Wg mnie bezapelacyjnie, jeżeli sprzęt na siebie zarabia.
    Ostatnio edytowane przez rysiaczek ; 11-10-2007 o 13:32
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    popieram w całej rozciągłości ....Niektórzy wydali dwa razy wiecej na 5d a i tak lepszych jakosciowo i technicznie fotek nie robią...od czasu do czasu jakiś portrecik który i tak ogladaja tylko na standardowej odbitce albo pomniejszonej wersji w necie Przedewszystkim licza sie mozliwosci jakie daje aparat jak koledzy pisza wyzej...dłuzszą ogniskową na aps-c i aps-h oraz wiecej klatek na sekunde i celniejszy af widac nawet na najmniejszej odbitce no i nie trzeba juz nosic ze soba mega ciezkich szkieł z mega ogniskową
    canik - co popierasz w całej rozciągłości ?? bo ciężko wywnioskować z cytatów które podałeś. 5D nie kosztuje 2 x 1d tylko 3x taniej wiec nikt nic nie przepłacał ( to tak w ramach informacji bo widze że zaczynasz się już gubic ). Zapomniałes oczywiści napisać że i 5D i 1D to i tak można do kosza wrzucić bo 40D je bije na głowe . Brakuje tu jeszce kolegi fatmana ( no chyba że to ty w drugim wcieleniu). Tak na koniec to chciałem ci jeszce dodać ze istnieje taki obiektyw pod pełna klatke jak sigma 12-24 to o 4mm szerzej niż 10-22 pod Aps-c ale pewnie dla ciebie rżnica między 12 a 16 mm jest niezauważalna Zdrówka nie sil sie z ripostą bo i tak na nia nie bede odpowiadał - szkoda czasu i psucia tego forum trolowaniem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Użytkuję Canona 5D. Ogólnie to solidny sprzęt, ale można mieć sporo zastrzeżeń do AF tj. szybkości i celnośći. Planuję przesiadkę na Marka II DS, bo widzę, że ceny spadają (na razie używanych) i chcę mieć sprzet profi do reporterki i ślubów, a tu mój 5 D już kilka razy mnie zawiódł.
    Jeżeli ktoś miał REALNY kontakt z tym sprzętem, to chętnie zasięgnę rady czy warto. Za sumę, za jaką można kupić obecnie Marka II DS spodziewam sie też wyraźnie lepszej jakości zdjęć niż z 5D !, a nie wiem, czy opinie krążące na temat wyższej jakości fotek z DS II niż z 5 D są prawdziwe, bo o 5 D też krążyły legendy, które przynajmniej w relacji do ceny zakupu, moim zdaniem, były przesadzone.
    A nie myślałeś jednak o 1Ds mkIII. Postęp w stosunku do tych body spory. Do tego do reporterki nie musisz używać pełnej rozdzielczości nawet jeśli chcesz używać Raw-ów (sRaw). 5 kl/s też myślę, że spokojnie wystarczy. Ze wstępnych sampli widać, że pod względem jakości obrazu to body jest świetne. Oczywiście REALNEGO kontaktu z nim nie miałem ale może warto go rozważyć. Zwłaszcza że cena nie będzie chyba u nas tak wysoka jak wyglądało to na początku.

Panowie a może jednak lepiej sobie odpuścić te wojenki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Moim zdaniem, żeby kupować sprzęt za ok. 15 tys zł., trzeba najpierw mieć go w ręku, porównać foty np. z 5 D, jeżeli kupowałbym Marka III. Przypomnę tylko, jak to było z canonami 350/20/30/400 D a nie wiem czy nie tyczy się to też 40 D ?: otóż firma Canon do tej samej matrycy zmeniała tylko puszki dodawala lepszy o 10% autofokus i ewentualnie czyszczenie matrycy, no i roibiła na siłę interpolację do 10 MPX, co nijak nie przekładalo się na jakość fotek!!!
    A dalej: AF w 5 D za tę sumę to porażka, ostatnio robiłem młodym serię ujęć korzystając z bocznych punktów autofokusa na 8 ujęć jedno trafione!!!
    To skandal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
    W Marku III zniechęca mnie crop i te 10 MPX, do slubów potrzebuję lepszej jakości, to co proponuje 5 D w tym zakresie to minimalne minimum, jeżeli można tak się wyrazić. Jeżeli ktoś ma sample z Marka III , bardzo proszę podesłać, bo właśnie mam ok 15 tys do wydania.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

nie chodzi o Mark III tylko Mark II Ds

sv
    Guest

Domyślnie

Tu masz dwa pliki z 1d mk III:
    http://download.yousendit.com/2655A9B80BA5E17A
    http://download.yousendit.com/23D8CA79750F635C

jeden z nich to jpeg wołany z rawa bez obróbki w PS (modelka w studio)
    drugi to sklejka 4 fotek ślubnych(plener) tak jak idą do klienta
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W Marku III zniechęca mnie crop i te 10 MPX, do slubów potrzebuję lepszej jakości, to co proponuje 5 D w tym zakresie to minimalne minimum, jeżeli można tak się wyrazić. Jeżeli ktoś ma sample z Marka III , bardzo proszę podesłać, bo właśnie mam ok 15 tys do wydania.
    jak tak czytam to co tu wypisujesz, to myślę sobie, że albo nie wiesz o czym piszesz, albo coś tu nie gra?

Z 1d mk III (10 mpix) z powodzeniem drukuję fotki 60 na 80 i zapewniam cię, że nic im nie brakuje.

Swoją drogą to ciekawe czym ty do tej pory robiłeś śluby, skoro "5d to absolutne minimum"? Chyba jednak nie wiesz o czym piszesz.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 11-10-2007 o 16:00 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

dzięki za fotki, ale nie można ich otworzyć, może masz coś w jakimś zwykłym formacie, bo strasznie jestem ciekaw...

Strona 2 z 27 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów