Za DPR (FW ponoć nadal nieoficjalne): http://dc.watch.impress.co.jp/cda/re...0/11/7180.html![]()
Za DPR (FW ponoć nadal nieoficjalne): http://dc.watch.impress.co.jp/cda/re...0/11/7180.html![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
za chwilę ktoś napisze, że trzeba mieć tupet, żeby robić wesela 5d..
Pozdrawiam
Slick
otóż to, trochę mniej emocji.... jak chcecie się irytować zapraszam na jakiekolwiek wiadomości ze świata tzw. polityki
do rzeczy: zamieniłem 350d na 5d, w dużym stopniu z powodu AF. Liczyłem na lepszy,... no i mam lepszy......ale cudowny to on nie jest, kilka razy mnie zirytował,bo musiałem na siłę rozmywać tło - wyszło ostrzej niż pierwszy plan.
co do wielkich powiększeń, to nie tak rzadko wykorzystuje możliwości jakie daje duża klatka - ostatni album zrobiłem w formacie 30x60 cm, oczywiście nie każda fotka była tak duża, ale miło bez stresu sobie powiększyć zdjęcie z 5d do takich rozmiarów i to nie na plakat a do album, u który się ogląda może z odległości 50 cm.
zatem, którą jedynkę należało by wybrać, aby było lepiej?
Sven całkiem nieźle się spisuje Twoja jedynka widzę?
na jakich przysłonach robiłeś poszczególne z pleneru, na jednym pionowym mam wrażenie, że twarze są minimalnie mniej ostre niż ich dłonie albo spodnie Młodego...
...tylko ten crop, moja 135 rzadziej by zagościła w zestawie...no nie wiem
Ostatnio edytowane przez focus ; 11-10-2007 o 19:49
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
z pleneru, to o ile pamiętam 3,2 (70-200), a że nieostre? człowiek nie jest nieomylny :-) czepiasz się chłopie :-)
nieostre foty zawsze mogę zwalić na walnięty af :-) ponoć mareczki tak mają
a co do 135: też daje radę, ale zawsze można podpiąć 85/1,2 albo ostatecznie 70-200 :-)
Ostatnio edytowane przez sv ; 11-10-2007 o 20:46
...potwierdzam tezę kolegi, forum staje się z wolna terenem niejasnych przepychanek i całkowicie niemerytorycznych opini. uważam, że forum jest miejscem, gdzie powinniśmy czegoś się nauczyć i dowiedzieć w interesującyuch nas kwestiach. Na konkretny temat postu można znaleźć jedynie kilka sensownych odpowiedzi. Niemniej dziekuję wszystkim, którzy zechcieli fachowo doradzić mi w kwesti: Mark Ds II contra 5 D....choć jeszcze sam nie wiem, czy zdecyduję się na Marka Ds II, czy Marka III, czy zostane przy 5 - e...
![]()
A może wstrzymaj się i poczekaj na drugie wcielenie 5d.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl
No to sypię głowę popiołem i przepraszam że przekroczyłem krąg tupeciarzy![]()
No ale poważniej. Tupet to trzeba mieć by robić wesela w pojedynkę![]()
A tak całkiem serio. To ja osobiście też czekam na 5D mkII lub co tam się z tego urodzi. I autorowi wątku sugeruję podobny krok (no chyba że w jego sytuacji to nie wchodzi w grę). Chyba że najzwyczajniej w świecie ma się ochotę jedynką pobawić i potrzebuje tylko jakiegoś dobrze brzmiącego uzasadnienia - ja to rozumiem sam ma różne takie ciągotki ;-)
....tak właściwie to miałem poważnie w planach zakup nowej wersji 5D i cierpliwie czekałem do sierpnia, bo wtedy miała się ukazać, a teraz slyszałem, że ukaże się w lutym, ale to też tylko jakieś spekulacje, bo nikt nic pewnego nie wie. Może ktoś zna prawdziwy termin premiery nowej 5 - i ?????????
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
....jeżeli ukaże sie do 30 grudnia, to napewno ją wezmę....
Ostatnio edytowane przez wakeford ; 12-10-2007 o 09:45 Powód: Automerged Doublepost