ok, udalo się, fotki są ok, ale ciężko powiedzieć na ten temat szerzej, musiałbym zobyczyć jakieś fotki z koscioła, pleneru itd, ale ogólnie jest ok, nawet bardzo...
ojej zalosni jestescie posiadacze 5d-jak to boli,prawie o wlos wygraliscie walke z 40d(watek zostal zamkniety przez fana 5d,albo moze posiadacza?),wiem ze kilka lat temu 5d to byl przelom,wydaliscie kope kasy na niego.Zrozumcie jedno prosze - POSTEP IDZIE DO PRZODU i nie wciskajcie kitow,ze np mark iles tam(nie wazne) jest gorszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!prawda bolesna,ale trzeba sie z nia pogodzic,jak nie to sprzedac poczciwca i czekac na nastepce.
mnie najbardziej męczą teksty, że do ślubów potrzebne jest co najmniej 13mln. O co chodzi? W jakim formacie robicie odbitki? Jedyna sytuacja, gdzie może być potrzebne dużo pixeli, to fotografia wszystkich gości przed kościołem, jeśli ktoś będzie chciał później z tego portret jednej z osób zrobić :grin:
Pisanie, że 1D MarkIII ma za słabą jakość do fotografii ślubnej to delikatnie mówiąc gruba pomyłka i nie jest to tylko moja próba uzasadnienia bezsensownego zakupu tego badziewia :rolleyes:![]()
Myślę, że to maniackie poszukiwania tego pixela przeważającego o tym, że jakość jest dobra albo żenująca. Kto ogląda te obrazki później przy 100% powiększeniu? Kto je drukuje w rozmiarach plakatów? Już 10D dawało bardzo dobrą jakość obrazu, dla reportaży i wielu innych rzeczy w stu procentach satysfakcjonującą. Tylko tam brakowało innych rzeczy, takich jak dobra prędkość zapisu, duży bufor, AF, ISO i jeszcze kilku innych rzeczy. Teraz jest to rewelacyjne, ale nawet na 1DMkIII można ponarzekać, right? Zgięcie
Aha! napiszcie w jakim formacie robicie odbitki ze ślubów, pliiz, bo naprawdę nie wiem, o co chodzi. Ja standard 15x23 i 20x30, na życzenie 30x45. Przez tyle lat nie miałem ani jednej prośby o większe.
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 11-10-2007 o 17:25
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl
Wisi mi człowieku co masz do powiedzenia , jak większość posiadaczy 5D nie zabieram głosu w takich tematach bo mam to co mam i się z tego cieszę. A skoro o oparatach wypowiadają się osoby które ich nie mają ( Takie jak Ty ) to skąd wiesz co jest lepsze ??? , masz jakieś porównanie czy cytujesz gazety ?
5d + L plecak
Zgadzam się, Canon 5D to świetny aparat a takie teksty chyba tylko mają podirytować ludzi. Po co? Gawędziarzy jak widać nie brakuje, siedzą z zaciśnietymi pięściami przed kompem i dop....ają wszystkim dokoła, żeby dać ujście swojej frustracji.
W sumie po przeczytaniu kilka takich deprymujących wypowiedzi zaczynam mieć dosyć forum, tego, jak i innych. Ale może to nie kwestia sposobu komunikacji, bo kłótnie oglądałem też na giełdzie fotograficznej, kiedy kilku mędrców zebrało się i każdy próbował udowadniać innym, że jego aparat jest najlepszy. Przecież wiadomo, że jest i nie ma co o tym rozmawiać, tak jak o religii.. trafi się na maniaka i koniec
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 11-10-2007 o 17:46
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl