Strona 24 z 27 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 270

Wątek: 1Ds Mark II vs 5D

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    O czym to swiadczy??
    Że świat się kończy i musimy czym prędzej zmienić pasek na żółty, żeby jeszcze doświadczyć czegoś dobrego? ;-) ;-) ;-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Zablokowany

Domyślnie

Albo umartwić się samotnie w jakiejś świątyni na uboczu. Sądzę, tak na oko, że jakieś 20 lat takiej nirwany powinno pomóc

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    I działa. Od soboty jestem właścicielem deesa po Oskarkowym. Af działa tak dobrze jak w moich wcześniejszych reporterskich jedynkach. Obraz o niebo lepszy. Plastyka pełnej klatki i mały szum. Świetna pucha.
    Kurcze oby na przełomie kwietnia trafiła sie fajna uzywka dsa... W chwili obecnej za dużo wydatków i nie potrzeba mi drugiego body.

Ale tak czy siak korci mnie przestrzelanie dsa
    Pkt 8 regulaminu forum

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

witam
    pytanie do juzerów 1Ds mark 2 - jak to jest, czy - przy użytkowaniu servo af działa wspomaganie af z lampy, czy wogóle w canonach jest taka opcja????
    dotychczas nic nie robiłem z dobiegaczką bo w 5D jest jaka jest, używam Ds, włączam serwo i wspomaganie nie działa, to samo w 5D....bawiłem się C.fn i nic nie znalazłem...niech mnie ktoś oświeci
    Generalnie zawiodłem się Dsem II, mało punktów krzyżowych, za mały wyświetlacz by ocenić ostre fotki (mam taki nawyka z 5D:-D)...nie kupię
    CANON...

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    za mały wyświetlacz by ocenić ostre fotki (mam taki nawyka z 5D:-D)...nie kupię
    Jak pstrykasz tylko w RAW, to jakość zdjęć na wyświetlaczu jest mizerna. Przełącz na L lub RAW+L, a zobaczysz kolosalną różnicę w ostrości.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    witam
    pytanie do juzerów 1Ds mark 2 - jak to jest, czy - przy użytkowaniu servo af działa wspomaganie af z lampy, czy wogóle w canonach jest taka opcja????
    dotychczas nic nie robiłem z dobiegaczką bo w 5D jest jaka jest, używam Ds, włączam serwo i wspomaganie nie działa, to samo w 5D....bawiłem się C.fn i nic nie znalazłem...niech mnie ktoś oświeci
    Generalnie zawiodłem się Dsem II, mało punktów krzyżowych, za mały wyświetlacz by ocenić ostre fotki (mam taki nawyka z 5D:-D)...nie kupię
    Wspomaganie działa tylko z oneshot, jak sobie wyobrażasz fotografowanie z cały czas rzucaną smugą czerwonych kresek na obiekt w servo? Masz jakiś pomysł? Piszesz o punktach krzyżowych, że mało, ale napisz jak skuteczny jest AF mimo ich braku. Wyświetlacz - dees drugi ma mały i średni to prawda, ale piątka ma większy i moim zdaniem fatalny, przekłamuje i mnie również nigdy nie pozwalał na rzetelną ocenę wykonanego zdjęcia. Oczywiście wybor: dees vs 5d zawsze będzie zależał od indywidualnych preferencji. Mi za bardzo zależy na AF by pogodzić się z piątką. Próbowałem trzy razy. Nie podołałem. Brak pewności AF to dla mnie jedyna porażka body serii 5, które jest bardzo fajne.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 13-01-2009 o 19:48

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wspomaganie działa tylko z oneshot, jak sobie wyobrażasz fotografowanie z cały czas rzucaną smugą czerwonych kresek na obiekt w servo? Masz jakiś pomysł?
    Np. wyłączanie smugi w momencie robienia zdjecia zaraz po zlapaniu ostrosci.
    Pewnie by się dało. Ciekawy w którym marku Canon na to wpadnie.
    Maciek Bryński
    Strona domowa Galeria

Zablokowany

Domyślnie

Co? Przecież servo polega na tym, że zmienia błyskawicznie punkt ostrości - utrzymuję go na obiekcie w ruchu...Zastanowiłeś się nad swoim postulatem? Myślę, że nie do końca. Żeby działało to skutecznie w serwo takiego 1d, czy 40d to trzymana przez ciebie lampa po prostu świeciłaby na czerwono na fotografowany obiekt w ruchu.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co? Przecież servo polega na tym, że zmienia błyskawicznie punkt ostrości - utrzymuję go na obiekcie w ruchu...Zastanowiłeś się nad swoim postulatem? Myślę, że nie do końca. Żeby działało to skutecznie w serwo takiego 1d, czy 40d to trzymana przez ciebie lampa po prostu świeciłaby na czerwono na fotografowany obiekt w ruchu.
    Zgadza sie, ze zmienia punkt ostrosci.

Pamietaj jednak, ze servo NIE dziala w czasie robienia zdjecia.
    Czyli jezeli jest czas na podniesienie lustra to czemu nie mialoby byc czasu na wylaczenie diod.

Pozdrawiam
    Maciek Bryński
    Strona domowa Galeria

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maver1ck Zobacz posta
    Zgadza sie, ze zmienia punkt ostrosci.

Pamietaj jednak, ze servo NIE dziala w czasie robienia zdjecia.
    Czyli jezeli jest czas na podniesienie lustra to czemu nie mialoby byc czasu na wylaczenie diod.

Pozdrawiam
    - servo nie służy głównie do focenia cioć na kotlecie. Już widzę skuteczność tego wzorku wyświetlanego na masce samochodu WRC w akcji czy piłkarza po drugiej stronie boiska.

- zastanowiłeś się kiedy miałoby się wyłączać? Losowo? Po 10s. śledzenia? Też mam wrażenie, że nie bardzo przemyślałeś ten pomysł.

- servo w Ds2 działa świetnie i bez wzorku w warunkach, gdzie nie bardzo widać własne buty. Kilka razy sprawdziłem.
    Jarek

Strona 24 z 27 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów