Strona 13 z 27 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 270

Wątek: 1Ds Mark II vs 5D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    Nie warto czekac. 1Ds MII to rewelacyjny aparat, z cala pewnoscia nowa odslona 5D nie bedzie zadna rewelacja.
    A można prosić więcej szczegółów? Myślę że nie tylko ja jestem ciekaw .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A można prosić więcej szczegółów? Myślę że nie tylko ja jestem ciekaw .
    No - moze troszke przesadzil, ale... - wlasnie - czy w nowym 5D bedzie lepszy AF? Pewnie wszyscy krzykna, ze oczywiscie - na 100% dadza lepszego - moze nawet bedzie 20% lepszy niz w starej piatce
    Niestety Canon nie jest chetny do tego aby wkladac lepszego AF'a do innych modeli niz jedynki. A to, dlaczego ja kupilem wlasnie jedynke i pozbylem sie piatki, to nie fakt, ze brakowalo mi pixeli, odkurzacza, wiekszego LCD czy nawet uszczelnien. Zdjecia tez mi odpowiadaly pod kazdym wzgledem. Brakowalo mi tylko przy moich stalkach z serii L - NORMALNEGO/PORZADNEGO AF'a

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    No - moze troszke przesadzil, ale... - wlasnie - czy w nowym 5D bedzie lepszy AF?
    Oczywiście. Inżynier prowadzący projekt "400D" mówił wyraźnie wzrost MPx = zmiana AF na dokładniejszy. No chyba, że to wciąż będzie 12-14 MPx, ale byłby to albo obciach albo lower model pozycjonowany gdzieś w okolicy $1999

Niestety Canon nie jest chetny do tego aby wkladac lepszego AF'a do innych modeli niz jedynki.
    Znaczy się chcesz flagowy AF w (mimo wszystko) prosumer klasie, tak?
    Koledzy obok czekają.

Brakowalo mi tylko przy moich stalkach z serii L - NORMALNEGO/PORZADNEGO AF'a
    No ale w ten sposób nikt nigdy nie zrobiłby jednego zdjęcia czekając aż uzbiera na 1Dynkę a jak już uzbiera to wyjdzie nowa... ---> Right tool for the right job

Zablokowany

Domyślnie

Moim zdaniem nie warto czekać na nową 5d jeśli ma się kasę. Brać ds-a i tyle. Spoko pucha.

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

No - moze troszke przesadzil, ale... - wlasnie - czy w nowym 5D bedzie lepszy AF? Pewnie wszyscy krzykna, ze oczywiscie - na 100% dadza lepszego - moze nawet bedzie 20% lepszy niz w starej piatce
    Niestety Canon nie jest chetny do tego aby wkladac lepszego AF'a do innych modeli niz jedynki. A to, dlaczego ja kupilem wlasnie jedynke i pozbylem sie piatki, to nie fakt, ze brakowalo mi pixeli, odkurzacza, wiekszego LCD czy nawet uszczelnien. Zdjecia tez mi odpowiadaly pod kazdym wzgledem. Brakowalo mi tylko przy moich stalkach z serii L - NORMALNEGO/PORZADNEGO AF'a
    ja pierwsze wrażenia z użytkowania 1 Ds MK III?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Debiutant Zobacz posta
    dylemacik... al miły ( mam nadzieje)

który 5D mogę kupić z papierami za około 5500PLN (nowy), 1Ds MKII sprowadzone z niemiec (od znajomego) stan super! niecałe 15.000 tyś przebiegu za 8500 PLN, używam głównie stałek L czy warto dopłacać do 1?

dzięki za pomoc,

debiutant
    ja bym nie zastanawiał się ani trochę i dołożył do jedynki.
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 05-08-2008 o 23:33
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    ja pierwsze wrażenia z użytkowania 1 Ds MK III?
    :grin:
    Wszystkie 6 szkiel - idealnie :razz:
    A cala reszta... bez kometarza :wink:

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

To już nie mam dylematu co zrobić z moim 5d

Coś już napisał

Domyślnie Przesiadka z 5 D na Eos Mark ... ?

Witam Wszystkich !

Właściwie to planuję dokupić do mojego 5D Canona z serii Mark. No i tu mały problem. Interesuje mnie przede wszytkim:

- zdecydowanie lepszy autofocus niż w 5 D i
    - możliwość wykorzystania iso 3200 bez odszumiania ! (śluby).

Myślałem więc o Eos Mark III, który ma nawet iso 6400 - choć nie wiem, czy praktycznie jest ono do wykorzystania i ? ...ale o dziwo, aparat ten szybko spada w cenie, nawet w dziale Sprzedam na CB jest nówka do kupienia za 8 tys zł, na Allegro - dużo prawie nowych po 8-9 tys zł, nowe też niewiele drożej. Dla mnie trochę to podejrzane, jak za aparat, który kilka miesięcy temu kosztował 14 tys zł i dlatego zastanawim się nad używanym Mark DS II, gdybym zacisnął pasa to też DS III.
    Ogólnie jednak, jeżeli w modelach tych nie można realnie uzywać np. iso 3200, bo chyba w DS II jest tylko opcjonlanie, czyli szumy jednak są, to przez zimę zastanowił bym się nad Nikonem D3, choć nie wiem, czy jego możliwości na wysokich iso, nie są tylko dziełem nikonowskiej propagandy. Ogólnie jednak opcja z Nikonem jest jednak mało możliwa, gdyż za wiele bym stracił sprzedając szklarnię i body canona.
    Jezli ktoś realnie, miał w ręku i miał styczność ze wspomnianym tu sprzętem, bardzo prosiłbym o radę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

uzytecznosc iso3200 jest w glownej mierze zalezna od naswietlenie zdjecia

jesli zdjecie jest naswietlone poprawnie i nie ingerujemy w nim zadna obrobka to na odbitkach 20x30 szum nie bedzie widoczny

kazda ingerencja w zdjecie bardzo uwydatnia szum

jesli stac Cie na 1Ds to nie ma co sie zastanawiac...

spadajaca cena 1Dmk3 nie jest spowodowana tym, ze aparat jest slaby, ale raczej mocno naciskajacym Nikonem
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 13 z 27 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów