pozdrawiam
Jacek
nie karmię troli...
mam pytanie w jaki sposob uzyskal takie kolory Mr. Brent ?? czy to PS czy jakas konkretna technika robienia zdjec ??
EOS 400D + 18-55KIT + 28-90mm + 70 - 300 IS USM + M42 50mm1,8 :smile:
Kolejny idol do naśladowaniaEch kurdę... Zaczynam chcieć wyjazdu gdzieś, gdzie coś się dzieje...
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Świetne zdjęcia. Ja również dołączam się do pytania o kolory.
Canon 300v EF 28-90mm 4-5,6 II EF 50mm 1.8 II
Mój blog
albo szop albo polar. chyba![]()
Tak jak przeglądam, to trochę za dużo lampą błyska.
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Takie oswietlenie to efekt urzycia zdalnych lamp blyskowych. EV na zastane na minusie a lampu na temat nominalnie i wsio. Mnie bardziej zastanawia jak on ustawia te swiatla, ze te zdjecia nie wygladaja na pozowane.(ja bym z samym aparatem dluzej sie pewnie ustawial niz on ze swiatlami :P)
ale jakby to bylo zewnetrzne lampy i trzeba by bylo je istawiac to trudno by bylo uchwycic te chwile, mi sie wydaje ze tutaj zostala zastosowana jakas inna technika. lampy by byly zbyt klopotliwe:/ polar raczej napewno ale cos oprocz tego jeszcze byloi to jest prawdziwa zagadka
![]()
EOS 400D + 18-55KIT + 28-90mm + 70 - 300 IS USM + M42 50mm1,8 :smile:
kolejnym rozwiązaniem jest użycie ringa do makro. tak można wytłumaczyć że na zdjęciu z makami przód jest tak jasno oświetlony. reszta tak jak Army powiedział.