Większość 70-200/4 L ma luz na pierścieniu po jakimś czasie. I co z tego?
Większość 70-200/4 L ma luz na pierścieniu po jakimś czasie. I co z tego?
A ja miałem zamiar to cudo kupić.
![]()
Pozdrówka
Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 10-10-2007 o 21:53 Powód: Automerged Doublepost
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
A mnie mój plastikowo-badziewny tamron spadł ostatnio na ziemię i działa nadal. Może nie wiedział o tym, że nie jest L-ką.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Moze od urodzenia lezal na polce z L-kami wiec mysli, ze jest L-ka. Tak samo jak buldog, ktory wychowywal sie wsrod chartow mysli, ze jest chartem. Ba! Nawet biega jak chart!
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
Z luzami pewnie przesadzasz. Kazdy obiektyw, nawet L musi miec luz, poniewaz bez niego, chodzilby zbyt ciasno, by uzywac go komfortowo.
Na 50/1.4 radze uwazac, gdyz jest wrazliwy na wszelkie uderzenia. 3 egzemparze wykonczylem roznymi uderzeniami o cos, upadkami. Uderzenia nie byly znaczace, nawet sladow nie bylo na obudowie.
Albo mam pecha albo szklo jednak jest wrazliwe. Nie kupuje wiecej tych piecdziesiatek ze wzgledu na awaryjnosc. Moze kiedys kupie 50/1.2 L. Wiekszosc i tak "zalatwiam" zoomami i 35/1.4 L
::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::