A ja uwarzam że to przesada tak dokładnie oglądać każdy model .
On ma robbic ładne foty a nie być doskonały pod każdym względem
A ja uwarzam że to przesada tak dokładnie oglądać każdy model .
On ma robbic ładne foty a nie być doskonały pod każdym względem
NIE o oglądanie dokładnie chodzi, ale o pierwsze wrażenie. Biorąc je do ręki odczułem troszkę przerażenie że mogą być tak delikatne. Pewnie po jakimś czasie użytkowania przestanę się obawiać że je uszkodzę, ale pierwszego wrażenia nie zatrze nic. Co innego pierwsze wrażenie z L 17-40. Byłem przekonany że gdy rzucę nią o ścianę, to dalej będzie nienaruszona
Z luzami pewnie przesadzasz. Kazdy obiektyw, nawet L musi miec luz, poniewaz bez niego, chodzilby zbyt ciasno, by uzywac go komfortowo.
Na 50/1.4 radze uwazac, gdyz jest wrazliwy na wszelkie uderzenia. 3 egzemparze wykonczylem roznymi uderzeniami o cos, upadkami. Uderzenia nie byly znaczace, nawet sladow nie bylo na obudowie.
Albo mam pecha albo szklo jednak jest wrazliwe. Nie kupuje wiecej tych piecdziesiatek ze wzgledu na awaryjnosc. Moze kiedys kupie 50/1.2 L. Wiekszosc i tak "zalatwiam" zoomami i 35/1.4 L
::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::