Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Pocket wizard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baldi Zobacz posta
    Ja również polecam Ahmuaya (ma obszerną ofertę Pocket Wizardów, Sekoniców i wszystko do Mamiyi) - przesyłka leci z HK szybko i sprawnie.
    Czasem wpadnie na cło - wtedy trzeba dopłacić parę groszy ale i tak się opłaca nawet jeśli wpadnie
    http://search.ebay.pl/_W0QQsassZahmuay
    Pozdro
    B.
    chcę kupić u niego zestaw 3 szt (PW II plus), ale nie mam karty kredytowej i pay-pala. Ktoś chętny na większe zamówienie - bym się podłączył ? (albo na sekonica?)
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Coś już napisał Awatar Army
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

580ex

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    Na ebay polecam uzytkownika ahmuay.

Polecam zakup jednak multimax'a z uwagi na to że pocket wizardy plus II ma juz ze 100 osób w polsce hehe
    Myślę, że dużo więcej ... Nawiasem mówiąc w B&H w Nowym Jorku na piętrze (w stoisku Canona) jest nasz rodak - bardzo miły gość. Warto z nim pogadać w przypadku jakichkolwiek wątpliwości (jeśli ktoś tam będzie oczywiście). Niestety, nie mam namiarów - żałuję, byłem zbyt oszołomiony sklepem. W przypadku pozostałej obsługi (w większości w jarmułkach) odniosłem wrażenie, że nie zawsze zna doskonale towar, którym handluje. Objawia się to naradami, dyskusjami i dopytywaniem się innych kolegów. Do tego łatwo można wyjść z dodatkowymi, ale zupełnie niepotrzebnymi kablami
    Sam sklep powala na kolana - jest dosłownie wszystko i na miejscu. Można się ostro rozchorować...

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

zamierzam tam uderzyc w wakacje
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

"Stoisko na pietrze" to spora nowosc. Ostatnio przeszli duza zmiane. Powierzchnia powiekszyla sie kilkukrotnie. Ilosc stoisk podobnie. Mysle, ze bedzie teraz nieco luzniej, zwlaszcza w niedziele, w ktore "po staremu" naprawde ciezko bylo sie przecisnac z jednego konca sklepu na drugi Powiekszyla sie tez ilosc Canonow, ktore mozna pomacac
    ...

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dla zainteresowanych - gwoli uzupełnienia informacji o kupnie pocket wizard w B&H:
    Qty Price Total
    Bowens BOPCP Pulsar Clip-On Platform
    1 $11.95 $11.95
    Hosa HOMMPM3 Mini Male to 1/4" Male Cable - 3'
    1 $4.95 $4.95
    Pocket-Wizard WIPWP2T Plus II Transceiver Radio Slave
    2 $188.95 $377.90
    Sub Total: $394.80
    Shipping: $51.00

Total: $445.80 - z karty zeszło 1120zł
    dowalili cło (3%) i VAT (22%) - 324zł - zatem razem 1444zł - z dodatkami
    Dla porównania w PSTRYKU - "golasy" 2199zł

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

cos dziwnego. ja kupowalem 3 pockety w b&h i nie mialem jakis specjalnych kosztow doliczonych. ale wysylalem do usa i nie do NY.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Ja za 4 sztuki zapłaciłem chyba ok 1800zł

Domyślnie

Sprawdz jeszcze Elinchrom Skyport na stronie http://www.milso.com.pl/
    Cena rozsadna, zestaw nadajnik i odbiornik - 578 zl, kazdy nastepny odbiornik 354 zl
    Jak poszukasz na http://strobist.blogspot.com/ sa opinie uzytkownikow.
    Bardzo polecam strobist kopalnia wiadomosci o uzywaniu lamp blyskowych
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Chcialbym trochę odkopać temat, bo w najnowszym filmiku na http://strobist.blogspot.com/ "More Bert, on location" używa bodajże lamp typu EX580II umieszczonych na statywach. Czy to są rzeczywiście tego typu lampy i dają taki dobry efekt? Nie mieli tam kontaktów, czyli używają battery pack do tych lamp? Czy właśnie do połączenia tych lamp używali wyżej wymienionego pocket wizard?
    Niedługo czeka mnie sesja z modelką w mieście, wieczorem. Zastanawiam się czy tego typu rozwiązanie dałoby wystarczające światło. A komu chciałoby się prowadzić kable do lamp studyjnych...
    Ostatnio edytowane przez Malin ; 31-01-2008 o 22:48
    Regulamin pkt 8

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów