Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Nietypowy aparat..

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Nietypowy aparat..

Witam..
    Mam pytanko - nie wiem czy dobry dział ale najwyżej ktoś przeniesie..
    Potrzebuję nietypowego aparatu - może nie tyle nietypowego co z nietypowymi funkcjami - mianowicie szukam aparatu który miałby wbudowany timer albo najlepiej detekcję ruchu - chodzi o zostawienie aparatu w jakimś miejscu i rejestrację jak coś będzie się działo - może to być również kamerka z taką funkcją.. warunek - ma być małe (i łatwe do zakamuflowania) i zasilanie bateryjne/akumulatorowe, rozdzielczość może nie być duża.. generalnie urzadzenie ma posłużyć do złapania złodziei w paru miejscach - nie moge niestaty użyć środków "konwencjonalnych" czyli normalnych kamer przemysłowych z rejestratorem z detekcją ruchu bo nie mam zasilania.. aparat/kamera powinien w trybie czuwania pracować pare dni.. chodzi mi o coś w tym stylu - tylko tam mają ilości hurtowe (i to produkpwane pod zamówienie) a mnie potrzebna jedna sztuka..
    Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Możesz uchylić rąbka tajemnicy tej akcji?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Możesz uchylić rąbka tajemnicy tej akcji?
    ??? ja wiem czy tajemnicy.. pracuję w firmie która zajmuje się monitoringiem, ochroną, alarmami itp. - jeden z naszych klientów namierzył u siebie w zakładzie "dziuplę" gdzie pracownicy składają sobie rzeczy przed wyniesieniem ich z zakładu - jest to kanał (ciepłowniczy czy coś takiego - z jakimiś rurami w każdym razie) - goście odsuwają klapę i wrzucają jakies tam rzeczy które są warte "parę" złotych i wynoszą z zakładu - klient poprosił żeby spróbować namierzyć "klientów" - problem jest taki że to zakład przemysłowy i trochę ludzi tam się kręci ale nie bardzo jest możliwość podciągnięcia zasilania i zastosowanie klasycznego układu - kamera/rejestrator/zasilanie - tak żeby się nie kapnęli że coś było robione - schowek jest w miare regularnie opróżniany - kwestia żeby zobaczyć przez kogo, a że do miejsca ma dostęp dobre kilkadziesiąt osób i obiekt pracuje na 3 zmiany to ciężko kogoś złapać za rękę.. poza tym jak coś wyczują to przeniosą schowek gdzie indziej a nie o to chodzi..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

W moim mieście był kiedyś taki sklep, w którym wisiały fotki złapanych na gorącym uczynku złodziei mleka, takich w butelkach co stały rano przed sklepem. Negatywy do wykupienia oczywiście :-) przeważnie miejscowy element rankiem chciał wypić sobie mleczko na kaca. Może kolego coś podobnego montuje? :-)

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez laur Zobacz posta
    W moim mieście był kiedyś taki sklep, w którym wisiały fotki złapanych na gorącym uczynku złodziei mleka
    Z tego co wiem nie jest to zgodne z prawem
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

czarny pasek na oczy i będzie legalne. a że to osiedle to każdy i tak będzie wiedział o kogo chodzi.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

To było juz kilka lat temu, teraz podejrzewam że ochrona wizerunku złodzieja nie pozwala na łamanie jego podstawowych praw do anonimowych kradzieży... w sumie to nawet nie wiem jak ta sprawa skończyła sie dla własciciela sklepu, podaję jako ciekawostkę, zeby tylko koledze artursowi nie wytoczyli potem procesu o nielegalne robienie zdjęć, na które stanowczo nie wyrażaja zgody...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Potrzebuję nietypowego aparatu - może nie tyle nietypowego co z nietypowymi funkcjami - mianowicie szukam aparatu który miałby wbudowany timer albo najlepiej detekcję ruchu - chodzi o zostawienie aparatu w jakimś miejscu i rejestrację jak coś będzie się działo - może to być również kamerka z taką funkcją.. warunek - ma być małe (i łatwe do zakamuflowania) i zasilanie bateryjne/akumulatorowe, rozdzielczość może nie być duża
    Hmmm... a cena nie gra roli? Bo 1DMkIII ma taka opcje - zostawiasz go na Servo, ustalasz punkty AF i jak wykryje ruch w ktoryms (lub w kilku na raz - definiowalne) z ustalonych punktow AF to odpala serie.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zdaje się, że dyskusja zboczyła nieco z tematu. Wiem, że wbudowany timer ma np. Canon G6 (nie mam już tego aparatu, ale, o ile pamiętam, można było zrobić do 100 zdjęć w odstępach czasu do 1 godz.; nie wiem, czy G7 tą funkcję zachował).
    Canon EOS 30D, Canon EOS 400D, EOS 5D; EOS T1i, EOS T2i; EF 17-40/4L, EF 100-300/5.6L, EFS 60/2.8 macro, EF 200/2.8 L II, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, EF 70-200/4 IS L, EF 70-300/4-5.6 IS USM, EF 300/4 L; EF 1.4 Extender, EF 2x Extender, Speedlite 420EX, Speedlite 580EX; "IS is for us old farts with too much shake"(NINAS)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów