Witam,
a 70-200 4 is nie nada sie na spacer zoom (no raczej spacer-zoom-tele)? za waski? ja mam podobny dylemat jak kolega olgajam i mysle raczej zakupic wlasnie 70-200 4 is. uzywa ktoś z was takiego obiektywu do focenia dzieciaków?
Witam,
a 70-200 4 is nie nada sie na spacer zoom (no raczej spacer-zoom-tele)? za waski? ja mam podobny dylemat jak kolega olgajam i mysle raczej zakupic wlasnie 70-200 4 is. uzywa ktoś z was takiego obiektywu do focenia dzieciaków?
Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L
70-200 to bardzo fajny obiektyw, tylko że spacer zoom to chyba miał być taki poręczny obiektyw o uniwersalnym zakresie, z którym można pospacerować.
70-200 canona[każdy]to swietny obiektyw.Na spacerze to zdjęcia z daleka lub ciasne kadry.24-105 f4 IS L nieznacznie odbiega jakoscią zdjec ale na FF jest niebywale praktyczny mozna zrobic wszystko co sie pojawi przed aparatem.Najczęściej stosowana ogniskowa to juz sposób widzenia swiata,odległosc,wielkosc obiektu itp.Na spacerze jasnosc obiektywu to nie jest problem istotny.Gdybym miał na spacer zabrac jeden obiektyw to 24-105.
Pozdrawiam.:-)
A ja myślałem że zabrał byś swoją 35L
35L to Marek by zabrał na bezludną wyspę![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Chyba Janusz35L to Marek by zabrał na bezludną wyspę