Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 65

Wątek: Kupiłem 400D

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemekthor Zobacz posta
    Kitowy obiektyw 18-55 to szmelc, optycznie i mechanicznie.
    A czego sie spodziewasz po szkle za 200zl Jak dla mnie nie jest znowu taki zly, moze to kwestia egzemplarza albo braku doswiadczenia z lepszymi obiektywami, ale na sam poczatek w zupelnosci wystarczy. Oczywiscie ze mogloby byc duzo lepiej, ale cena tez poszlaby od razu w gore.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

Kitowy obiektyw 18-55 to szmelc, optycznie i mechanicznie. Mam plan wobec swojego, a z planem powiazany jest porzadny mlotek i plyta chodnikowa. Wkrotce
    Albo masz naprawdę kiepski egzemplarz albo mocno przesadzasz, kit naprawdę nie jest zły a jak na swoją cenę jest wręcz rewelacyjny.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    A czego sie spodziewasz po szkle za 200zl Jak dla mnie nie jest znowu taki zly, moze to kwestia egzemplarza albo braku doswiadczenia z lepszymi obiektywami, ale na sam poczatek w zupelnosci wystarczy. Oczywiscie ze mogloby byc duzo lepiej, ale cena tez poszlaby od razu w gore.
    Czego sie spodziewam? Cudow nie, ale to szklo jest firmowane logo "canon", wiec moglbym sie spodziewac nieco wiecej. Moim zdaniem szkoda na niego nawet tych 200 zyli.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

każda firma robi obiektywy różnej klasy i sprzedaje w odpowiedniej cenie
    ja żałuje ze nie kupiłem kita
    późniejsza wymiana droższych nietrafionych obiektywów kosztowała mnie zdecydowanie więcej
    jak to jest pierwszy dSLR to tani kit jest dobrym wyborem dowiesz się czego oczekujesz od szkła

Domyślnie

Kitowy obiektyw 18-55 to szmelc, optycznie i mechanicznie. Mam plan wobec swojego, a z planem powiazany jest porzadny mlotek i plyta chodnikowa. Wkrotce
    Przesadzasz Da sie nim ladne fotki zrobic, tylko trzeba go troszke przymknac. W tym przedziale cenowym lepszego szerszego kata nie dostaniesz IMHO jakosc do ceny bdb.

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kit jak kit może być dopóki ktoś nie zrobi sobie zdjęcia czymś lepszym (bez szerokiego kąta ) chociazby Tamronem 28-75 który według mnie do tego aparatu jest idealny ( cena-jakość ) - tak na marginesie używam go czasami nawet z 5d i jest bardzo dobrze według mnie , co pomiaru punktowego to da się bez niego spokojnie żyć - nie przejmuj się
    5d + L plecak

Dopiero zaczyna Awatar popetelony

Domyślnie

Od jakiegoś czasu robię 400d z tym że z Tamronem 17-50 2.8 lub canonem 70-210 4.0. Jak na swoją cenę porządny sprzęt. Na bank wygrywa z używanym wcześniej Nikonem d50. Nie zmienia to jednak faktu, że przed paroma minutami zamówiłem w Fotojokerze Canona 30d Do tego dorzucają analogowego EOS-a 300v. A wszystko to za 3200. Więc moze warto jednak parę groszy dołożyć i zamiast na amatorskim jeździć na półprof. lustrze.
    Pozdrawiam serdecznie

Coś już napisał

Domyślnie

No dobra, przyznaje, ze moze troche zbyt mocno przejechalem sie po "kicie" EF-S 18-55. Niemniej jego jakosc jest naprawde niska. Mialem kiedys kilka minolt (dokladnie cztery dynaxy), wszystkie kupowalem z "kitami" (dwa rozne 35-70 i dwa rozne 28-80) na poczatek i bardzo te obiektywy lubilem. Nie byly az tak kiepskie jak ten nieszczesny canon.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

No dobra, przyznaje, ze moze troche zbyt mocno przejechalem sie po "kicie" EF-S 18-55. Niemniej jego jakosc jest naprawde niska. Mialem kiedys kilka minolt (dokladnie cztery dynaxy), wszystkie kupowalem z "kitami" (dwa rozne 35-70 i dwa rozne 28-80) na poczatek i bardzo te obiektywy lubilem. Nie byly az tak kiepskie jak ten nieszczesny canon.
    Uzywałeś szkieł minoltowskich z cyfrą ?

Domyślnie

Też mam Minolte z 28-80 i używam jej od ok 13-14 lat i tam wg. mnie obiektyw był naprawdę niezły, ale w epoce cyfry, nie robi się już odbitek tylko każde zdjęcie ogląda się w na 100% a nie na odbitkach. Jakbyś zdjęcia z kita oddawał od razu do labu i oceniał odbitki nawet 20x30 to w życiu byś złego słowa na niego nie powiedział

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów