Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: 40d a photoshop/lightroom

Mieszany widok

asai13
    Guest

Domyślnie

wielkie dzieki Morfeusz
    faktycznie normalny RAW działa poprawnie. Jeśli ktoś wie czy jest jakiś sposob zeby zaimportować sRAW do lightrooma to czekam na wieści. Pozdrawiam serdecznie

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asai13 Zobacz posta
    wielkie dzieki Morfeusz
    faktycznie normalny RAW działa poprawnie. Jeśli ktoś wie czy jest jakiś sposob zeby zaimportować sRAW do lightrooma to czekam na wieści. Pozdrawiam serdecznie
    Załaduj w DPP i zamień na TIF... Potem do Lightroom lub PS i możesz dowolnie obrabiać.
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wielkie dzieki Morfeusz
    Fajnie ze od razu "napisałaś" ze chodzi o sRAW a nie RAW . Grunt to dokładne opisanie problemu .

asai13
    Guest

Domyślnie

Jacku, zależało mi na tym aby obrabiać RAWy a nie TIFFy, co jest sporą różnicą.
    Wybacz Vitez, że nieprecyzyjnie opisałam problem.. do głowy mi nie przyszło, że problemem może być to iż plik RAW jest po prostu mniejszy od standardowego. (bo swoją droga oba to RAWy, różnią się "teoretycznie" tylko rozmiarem).
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie
    Asai

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Jacku, zależało mi na tym aby obrabiać RAWy a nie TIFFy, co jest sporą różnicą.
    Ale gdzie masz różnicę? Jeżeli zachowujesz plik jako nieskompresowany TIFF (16-bit), to zachowujesz oryginalną jakość obrazu. Poza tym jeżeli porobiłeś już zdjęcia jako sRAW, to nie masz lepszej alternatywy... ewentualnie możesz zrobić zdjęcia jeszcze raz.
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korona-pl Zobacz posta
    Ale gdzie masz różnicę? Jeżeli zachowujesz plik jako nieskompresowany TIFF (16-bit), to zachowujesz oryginalną jakość obrazu. Poza tym jeżeli porobiłeś już zdjęcia jako sRAW, to nie masz lepszej alternatywy... ewentualnie możesz zrobić zdjęcia jeszcze raz.
    Niestety nie da rady (wierz mi widzialem rawa) - tego sie nie powtorzy (chociaz moze jestem w bledzie)
    Tak jak korona-pl - wyeksportuj do 16bit Tiffa i dalej dzialaj w lightroom'ie albo Photoshop'ie. Nie masz wyjscia

Uprawnienia umieszczania postów