Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: 40d a photoshop/lightroom

Mieszany widok

asai13
    Guest

Domyślnie 40d a photoshop/lightroom

Witajcie!
    właśnie przesiadłam się z canona 300d na 40d i pojawił mi się problem z odczytem plików RAW w photoshopie i lightroomie. Posprawdzałam informacje o updatach na stronie adobe, mam aktualizacje lightrooma 1.2 (który teoretycznie powinien obsługiwać pliki z 40d), zainstalowałam sobie triala PS CS3 z pluginem ktory też powinien współgrać z 40d i ciągle wyświetla mi komunikaty "not right type of document" albo "not supported file". Macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem? Może ktoś miał lub ma podobną sytuację? Pomóżcie proszę.
    Pozdrawiam
    Asai

asai13
    Guest

Domyślnie

mam zainstalowany i niestety dalej nie działa.. jakieś inne pomysły?

asai13
    Guest

Domyślnie

czy przydatna będzie informacja, że wszystkie zdjęcia działają prawidłowo na całym oprogramowaniu Canona typu DPP czy ZoomBrowser..
    czy inni posiadacze 40 nie mają tego problemu???

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

chyba nie doczytałeś co ci Vitez podał. Adobe Camera RAW 4 współpracuje jedynie z PS CS3.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

asai13
    Guest

Domyślnie

no świetnie, ponieważ mam cs2, ściągnęłam triala cs3 ze strony adobe + plugin camera raw 4 i niestety dalej nie działa. Zastanawiam się czy przyczyną może być to że mam trialową wersję... Ale Lightroom powinien działać. To opis updatu dla Lightrooma.
    Adobe Photoshop Lightroom 1.2 Update
    September 14, 2007
    Included in the Lightroom 1.2 Update: Corrections for several issues including XMP auto-write performance, Vista grid display errors and noise reduction for Bayer patterned sensors. Additional camera support for the Canon EOS 40D, Fuji FinePix IS-1, Olympus EVOLT E-510, Panasonic DMC-FZ18 and more.

Jakieś inne sugestie? Niech mi ktos pomoze...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kurcze - u mnie dziala - podeslane do mnie RAWy z 40D oraz szkielka 17-70 2.8 szly pieknie na Lightroomie. Sproboj og odinstalowac (wyczyscic wszystko) i zainstalowac ponownie. Niestety PSa nie mam. Lightroom dziala na 100%.

asai13
    Guest

Domyślnie

tez juz to zrobiłam... reinstalacje, restary.. juz od 2 dni walczę.. kurde zaczynam łapać doła... a mogłaby Ci przesłać jakiegoś RAWa i zobaczył byś czy u Ciebie działa?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

spoko - nawet zrobie zrzut ekranu i wstawie jako post - wysylam kontak na PRIV
    Edit:
    Mam to samo - niemoge otworzyc RAWa od Ciebie. Teraz pytanie - jakzgrywasz na kompa - czytnik? jaka karta - moze walnieta - maszmozliwosc sprawdzenia innej karty/innego czytnika? moze zassaj bezposrednio z aparatu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No i prawdopodobnie wiem dlaczego - moge byc w bledzie. Czytalem kilka razy (chyba na DPRewiev) ze sa problemy z RAWami sRaw. DPP pokazal mi jako Image Quality sRAW (niestety sa problemy z sRAWami). Mam prosbe zmien sobie image quality na RAW i sprawdz (mam nadzieje ze to to)
    Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    spoko - nawet zrobie zrzut ekranu i wstawie jako post - wysylam kontak na PRIV
    Edit:
    Mam to samo - niemoge otworzyc RAWa od Ciebie. Teraz pytanie - jakzgrywasz na kompa - czytnik? jaka karta - moze walnieta - maszmozliwosc sprawdzenia innej karty/innego czytnika? moze zassaj bezposrednio z aparatu
    No i prawdopodobnie wiem dlaczego - moge byc w bledzie. Czytalem kilka razy (chyba na DPRewiev) ze sa problemy z RAWami sRaw. DPP pokazal mi jako Image Quality sRAW (niestety sa problemy z sRAWami). Mam prosbe zmien sobie image quality na RAW i sprawdz (mam nadzieje ze to to)
    http://forum.adobe.com/webx/.3bca11ab - to wlasnie ten watek
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 07-10-2007 o 00:53 Powód: Automerged Doublepost

asai13
    Guest

Domyślnie

wielkie dzieki Morfeusz
    faktycznie normalny RAW działa poprawnie. Jeśli ktoś wie czy jest jakiś sposob zeby zaimportować sRAW do lightrooma to czekam na wieści. Pozdrawiam serdecznie

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów