PO
Samoobrona
PSL
LID
LPR
PIS
Polska Partia Pracy
Na inną partię
i to jest bardzo dobre pytanie o przyczyne tego faktu.
PIS bardzo duzo zyskuje moherowym elektoratem. i znakomita umiejetnoscia lechtania tego elektoratu, w czym byle LSD i obecne PO przegrywa z kretesem.
z tym ze bezposredniego porownania miedzy koncem kadencji Millera a obecnej Jaroslawa to ja bym chyba unikal. LSD rzadzilo w okresie bardzo kiepskiej koniunktury rynkowej, a PIS przypada na spore ozywienie gospodarcze. wyborcy sa jednak w wiekszosci zbyt glupi, zeby zrozumiec dlugofalowosc pewnych efektow i przypisuja swoj napelniony brzuch panujacemu w danym momencie pomazancowi bozemu.
Macie rację - a niestety dobra koniunktura się za jakiś czas skończy. Jeżeli wygra Platforma to zaraz pojawią się moherowe komentarze typu "jak rządził Jarek to było tak dobrze, a teraz co - d*pa".
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX
Nie mam nadziei, że platforma zmieni w gospodarce coś na istotnie lepsze. W końcu ich ludzie w sporej części odpowiadają za kształt gospodarki...
BTW. Tak duża ilość transferów osobowych PiS <-> PO świadczy głównie o tym, że te partie się programem nie różnią...
wiesz... Nobla za to nie dostaniesz, bo wniosek jest tak przerazliwie oczywisty, ze rozsadny 3-klasista do niego dojdzie
toz nie od dzis wiadomo, ze dopoki politycy sie nie wp*, dopoty narod sobie znakomicie sam poradzi.
przypomnij mi, na czym mialaby polegac roznica miedzy tymi programami. bo z tego co pamietam i jedni i drudzy chca sie dorwac do koryta, zeby jak najwiecej zezrec. to by bylo tyle z programu i idealow. a bajki o planach wyglaszane dla mas nie maja z tym nic wspolnego
Z tym 3-cio klasistą to przeginasz. Teraz inna edukacja, inne modele. Oni teraz do niczego nie dojdą, czego im nie pokażą w tv
Podejrzewam, że symboliczne reformy proponowane przez PO mogą bardziej zaszkodzić, niż pomóc - zakłócając stabilność systemu...
Wy juz tu sobie w zasadzie wytlumaczyliscie, ze w sumie nic takiego
sie nie dzieje. Ze moglo/bywalo gorzej i ze w Ameryce bija Murzynow...
Czym ja sie przejmuje?