Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velvia Zobacz posta
    Masz rację: "dokąd nie nie ograniczy się,nie zniesie się,nie uprości się...",tylko znowu nie wskazałeś kto ma to zrobić,konkretnie jaka partia lub jacy ludzie,bo "samo się" nie zrobi!Skoro jest tylu mądrych ludzi na tym forum to juz powinna powstać nowa partia,która to wszystko załatwi,a może Ty sam weźmiesz w tym udział ?!
    Ja się piszę.. nie wiem tylko czy spełniam wymagania ;-p

Próbujesz mi chyba wmówić inną rzeczywistość,bo fakty są takie,że w większości "polacy" wykonują prace zarezerwowane jak dotąd dla emigrantów z krajów trzeciego świata,nawet jeżeli mają wyższe wykształcenie to i tak robią robotę za przysłowiowych "Murzynów".NIE CZARUJ Skipper!
    To wyobraż sobie co stanie się jak przyjadą " murzyni " i będą pracować po 600 zł... raj dla pracodawców .. a dla Polaka?

Zdaję sobie sprawę,ile trzeba mieć w sobie siły,żeby zostać w kraju i pracować na swoją rodzinę mimo tego,że nie jest łatwo! Spakować się i wyjechać to najprostsza droga,więc nie mydl nikomu oczu,że jesteś odważny i waleczny wyjeżdżając za granicę,bo to zwykłe tchórzostwo!A szacunek należy się tym co zostali w ojczyźnie i ciężko pracują na utrzymanie swojej rodziny!
    ZGADZAM SIĘ 3 RĘCAMI ( pisownia specjalnie ) choć rozumiem że kiedyś Panstwo Polskie nie dawało tyle możliwości co dziś.. !!!!!( więdz to też trzeba brać pod uwagę ) ALE zawsze mogą wrócić.. Polska ich kocha i czeka na nich właśnie gorzej jak Polak pojedzie za granicę i mówi o sobie że on to jest Anglik a nie ..

No to gratuluję! Tylko weź to pod uwagę, ile jest takich osób,które prowadzą działalność za granicą? A reszta? Ilu jest bezdomnych "polaków" w samym Londynie-jak ktoś nie potrafi pracować w Polsce,to i nie będzie umiał pracować nigdzie,nawet na obczyźnie.A najciekawszy jest wniosek jaki nasuwa się po czymś takim co spotkałem będąc w Holandii-na drzwiach jednego ze sklepów wisiała tabliczka w języku polskim:"NIE KRADNIJ !".Ręce opadają po czymś takim i nie wymagaj ode mnie szacunku dla "polaków",którzy ten lub podobny sposób pracują na opinię o swoich rodakach!
    hmm coś mi się nasuneło .. sytuacja miała miejsce w ok miesiąc temu w tramwaju :

jedzie dziewczyna za nią bezdomy, żal się zrobiło dziewczynie bezdomnego i mówi do niego czy ma na chleb .. on odpowida że nie ma i zaczyna biadolić...
    po czym dziewczyna dała mu 2 złote .. ale pyta.. czy próbował Pan prace znaleść?... a on ..

TAK .. ale chce tylko na pół etatu .. i nikt niechce mi dać..

****.... być bezdomnym i mieć jeszcze wymagania .. rozumiesz?

Nigdy nie będę szanował żadnego "polaka" tylko dlatego,że miał w sobie odwagę ( a dla mnie tchórzostwo ) wyjechać za granicę Polski !
    I najlepiej krytykować wszystkich polityków, samemu nic nie robiąc dla tego kraju! Żyjcie i myślcie tak dalej!

Narzekajcie dalej "polaczki" - macie to we krwi!
    zgadzam się znów 5 ręcami ( ale my tylko komentujemy !! mamy takie prawo !! nikt tu nie narzeka!! ) a czy Ty coś robisz dla Polski?
    Ostatnio edytowane przez i3ill ; 26-09-2007 o 13:43

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Uprawnienia umieszczania postów