PO
Samoobrona
PSL
LID
LPR
PIS
Polska Partia Pracy
Na inną partię
Witam,
Na Ciebie zawsze można liczyć...
No, ale do rzeczy. Tę akcję należy rozpatrywać w kategoriach żartu, być może nie najwyższych lotów, ale jednak żartu. Mówienie, że jest to chamskie to chyba jednak przesada.
Skoro tak twierdzisz, to jak nazwać to, co wyrabia RM? Pominąłeś bowiem bardzo zgrabnie tło tej akcji, które w całej tej sprawie ma istotne znaczenie:
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65648,4552129.html
Cytat:
Wassermann, Macierewicz, Ziobro od kilku dni wychwalają PiS na antenie Radia Maryja, mimo że Episkopat w środę ogłosił, że agitacja wyborcza w mediach katolickich jest niedozwolona
I jeszcze jeden:
We wrześniu na mszy św. transmitowanej przez Radio Maryja redemptorysta o. Stanisław Kuczek zachęcał do głosowania na PiS, bo - perswadował - tylko PiS jest w stanie zrobić coś dobrego dla Polski.
Na marginesie, taką samą, bezwstydną propagandę uprawia telewizja (pseudo)publiczna: unikanie drażliwych dla władzy tematów, relacje z wieców wyborczych PiS-u, opisywanie urojonych sukcesów władzy itp. Przy praktycznie braku jakiejkolwiek publicznej kontroli nad mediami, bo to, co wyprawia KRRiT zdominowana przez PiS i przedstawicieli byłej koalicji to kpina.
Jestem pewien, że gdyby RM i TV "Trwam" robiły to, do czego zostały powołane, nie byłoby takich "chamskich" żartów.
Robert
Tomek, a ty będziesz głosował na Giertycha i JKM?
Tomasza to się żarty trzymają![]()
Zgadzam się w 100% - "nowe twarze", "świerza krew" niech to się nazywa jak komu się podoba ale trzeba głosować, a przez to ograniczyć wagę głosów tej części społeczeństwa, która doskonale czuje się w państwie policyjnym, prowadządzym politykę zagraniczną na takim poziomie, że za kilka lat nikt nie będzie chciał z nami wogóle rozmawiać. A po wyjeździe na wakacje - o ile dostaniesz paszport i zgodę na wyjazd - wstyd będzie się przyznać do narodowości.![]()
SdoubleU
---------------------------
Canon :-D
Byłem ciekawy preferencji politycznych na naszym forum, ale niestety już ktoś spieprzył ankietę.
A ja tam Romka lubię, bo to fajny duży chłop.![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie